下午茶時段去,叫了一個越式金菇豬頸肉炒麵,等了差不多半個小時先得食。半個lunch既時間就浪費左響等野食。期間嘗試問侍應問我碟野得未,待應好串咁話你叫炒粉面預左耐,要快就叫燒味飯 (但菜牌上並列明等候需時既字句,好似預左我會知咁)。碟野黎到,因為賣相與我期望落差很大,所以我問侍應呢碟係咩,佢極不耐煩咁答我"呢個咪5號囉" (仿忽覺得我知道5號係d乜野)。係一個無金菇既金菇豬頸肉炒麵,因我趕時間並無同侍應反映,但此炒面為炸面餅底再加極濃稠醬汁,如果唔係我等左咁耐肚餓都唔會想食。另外此餐廳會另收1元茶介,但其茶水比清水更淡,但當清水黎飲就會嫌有怪味。收1元茶介並唔係問題,但好歹都比正常既茶客人飲。收銀態度亦惡劣,禮貌地問佢可唔可以分開比,佢有理無理收左大數,亦都無回應我。一間餐廳由食物以至服務都保持一貫既質素實在不易。

一間餐廳由食物以至服務都保持一貫既質素實在不易。
2016-09-27
$50 (Tea)