2021-10-20 188 views
蘇山雞飯🍽今日同朋友去完長沙灣做完gym,我哋餓餓地行咗對面街,見到間食海南雞嘅飯,見都幾多人,咁就想試下😚😚我哋4個人,好好彩等咗10分鐘到就有卡位😎我哋分別叫咗幾個主食同兩個小食😚😚😚😚🏆🏆🏆🏆 芽菜走地雞飯 配 白胡椒肉骨茶啖啖嘅雞肉,好滑🤤🤤個飯係精髓,佢每啖都有雞油味,超級香濃🤤🤤而白胡椒肉骨茶就唔同台灣個種古草味,因為本人都好抗拒古草個陣味,但呢種係新加坡白胡椒,入口比較清淡。🏆🏆🏆🏆星洲龍蝦叻沙摻摻手掌咁大隻嘅龍蝦🦞佢好貼心咁,係龍蝦鉗到開咗邊,方便我哋剝嚟食。足料配料,豆卜索哂個湯,超正又大碗,其實可以兩個人share😌😌🏆🏆🏆 印尼炒飯 食肉獸最愛,成兜飯勁多蝦仁、腸,仲有兩隻超好食嘅雞翼🥰🥰成碟嘢,係勁重份量。加上佢有隻太陽蛋。再撈埋落飯到,每粒飯加少少蛋黃漿,有個口感係到。🏆🏆🏆 香辣龍蝦海鮮炒粿初頭唔知咩係炒粿,原來類似炒牛河咁,幾特別😚😚😚食落去唔係話好辣,我朋友唔食得辣都接受到。龍蝦一樣手掌咁大隻,勁足料。🏆🏆🏆特色小食拼盤入面有雞翼,魚餅,黑椒札肉,蝦卷。我想講....黑椒札肉,真心吸引🥰🥰🥰超好食,另外雞翼超脆口。魚餅偏辣,所以食個時配飯就最好🥰🥰🥰🏆🏆
蘇山雞飯🍽

🏆🏆🏆🏆 芽菜走地雞飯 配 白胡椒肉骨茶

🏆🏆🏆🏆星洲龍蝦叻沙摻摻

🏆🏆🏆 印尼炒飯

🏆🏆🏆 香辣龍蝦海鮮炒粿

🏆🏆🏆特色小食拼盤

🏆🏆🏆鮮油咖央多士
差頭見到咁大塊牛油,仲心諗...唉好邪惡呀🤤🤤之後一食,直頭厭佢比得少...佢個醬好好食,甜得嚟唔會話食一啖就想唔食。相反,我地4個都唔夠分😂😂😂😂😂呢個必食🤤🤤🤤🤤🤤

佢哋價錢都好合理,份量又好,基本上一碟飯都夠哂,以後我同班frd做完gym就可以多個聚腳點🥰🥰🥰🥰🥰

🏠蘇山雞飯 (長沙灣)
長沙灣元州街411號義華大廈地下

味道:5/5