2020-09-11
今日行完Muji family sale,同男朋友去附近買餸,順便食dinner。呢間小店啲腸粉份量十足,起碼有酒樓出品嘅兩倍,價錢仲好抵😚。.🐷招牌豬髀腸 $25腸粉夠薄有米香,冇諗過喺家庭式小店食到咁香滑嘅腸粉。豬髀經過滷水汁汶煮再去骨,軟腍入味唔肥膩。.🍄香菇腸 $18 比較少見嘅腸粉選擇。乾冬菇加蔥花冇得輸,食落夠香夠鮮,加埋佢哋嘅辣醬更惹味。.🌿香茜牛肉腸 $22呢個不得了!牛肉碎好滑,配上大量芫荽,味道香濃,比起酒樓嘅好食得多,直情想即刻encore。.🦐鮮蝦腸 $22超多蝦肉粒,配上蔥花、生菜,點紅點綠,賣相贏晒。食落清淡又帶鮮味,反而更食到腸粉嘅米香。.🥟韮菜鮮肉餃 $20係我鐘意嘅多菜少肉配搭~皮薄,韮菜香濃,冇豬羶味,所以簡單清蒸已經好好味。.🥟豬肉鮮蝦餃 $18餡料似雲吞,但豬肉較少亦冇咁肥。食落鮮甜美味,仲好多汁。.豐味蒸食旺角廣東道1016號地舖
🍄香菇腸 $18
🥟豬肉鮮蝦餃 $18
餡料似雲吞,但豬肉較少亦冇咁肥。食落鮮甜美味,仲好多汁。
豐味蒸食
旺角廣東道1016號地舖