2020-11-25 1424 views
🇭🇰💛膳心小館 出名熱心助人 👩🏻第一次去原來就係平時淘大後邊上段長樓梯就到 人愈大愈愛懷舊小食加上係🇭🇰香港既本土野更加大大力懲罰-原味蛋卷 (💰$89)蛋卷望落去唔太整齊 反而有人手製的人情味食落去🥚香口得黎唔會太甜 冇故意落香精香味都係好天然 又唔會甜膩蛋卷每層都做得薄如紙 脆得黎唔係🍪餅乾個厚厚硬脆估唔到黃店都搵到呢種手藝😍😍-鳳凰卷 (💰$89)其實就係蛋卷既進化版 👩🏻👧🏻本身都冇食過鳳凰卷落訂既時代都驚中伏 估唔到出到黎好有驚喜🤭強烈建議大家要買鳳凰卷 雖然佢包裝冇蛋卷咁有色彩🌈但佢入邊既餡真係好正 帶甜甜的一打開已經聞到好香花生芝麻味真心覺得佢地家的花生🥜白芝麻做得很香 很不錯 感覺就好似食緊有🥚蛋香好脆既糖蔥餅‼️but in a way better version😍-黑芝麻花生糖(💰$58)唔好睇佢細細粒 一粒已經好夠一咬落去勁濃既芝麻既香味係口入邊爆出入邊除左黑芝麻 仲有花生碎🥜 & 白芝麻花生🥜既香味都好正 增加左成個口感👍🏻 而且係帶甜的 唔洗怕估芝麻本身苦澀味好勁但甜度岩岩好 食哂成粒都唔會膩到你想飲水反而令你想keep住芝麻個陣香氣係口腔入邊
🇭🇰💛膳心小館 出名熱心助人 👩🏻第一次去
原來就係平時淘大後邊上段長樓梯就到 人愈大愈愛懷舊小食
加上係🇭🇰香港既本土野更加大大力懲罰
原味蛋卷 (💰$89)
蛋卷望落去唔太整齊 反而有人手製的人情味
食落去🥚香口得黎唔會太甜 冇故意落香精
香味都係好天然 又唔會甜膩
蛋卷每層都做得薄如紙 脆得黎唔係🍪餅乾個厚厚硬脆
估唔到黃店都搵到呢種手藝😍😍
鳳凰卷 (💰$89)
其實就係蛋卷既進化版 👩🏻👧🏻本身都冇食過鳳凰卷
落訂既時代都驚中伏 估唔到出到黎好有驚喜🤭
強烈建議大家要買鳳凰卷 雖然佢包裝冇蛋卷咁有色彩🌈
但佢入邊既餡真係好正 帶甜甜的
一打開已經聞到好香花生芝麻味
真心覺得佢地家的花生🥜白芝麻
做得很香 很不錯 感覺就好似食緊有🥚蛋香好脆既糖蔥餅‼️
but in a way better version😍
黑芝麻花生糖(💰$58)
唔好睇佢細細粒 一粒已經好夠
一咬落去勁濃既芝麻既香味係口入邊爆出
但甜度岩岩好 食哂成粒都唔會膩到你想飲水
反而令你想keep住芝麻個陣香氣係口腔入邊
TakeAway
$100 (Other)
  • 蛋卷
  • 黑芝麻花生糖