2019-10-29 20 views
朋友住係鰂魚涌,佢話最近新開左間冰室,一齊收工後去食番個晚餐,冰室裝潢比較懷舊,睇完menu後就叫左:冰室炒意粉$60,是用新鮮蕃茄切碎,有脆皮腸、火腿、雞絲、蒜頭等食材,味道帶有少少微酸味,蕃茄汁都好多,每條意粉都有香草香味,甜酸濕濕地十分開胃。招牌瑞士雞髀$30,雞髀須然大隻但不嚡口仲好入味,雞肉嫩滑唸身,有一些會煮得太過火會嚡口,煮唔能時間又會不入味,所以樓下冰室應該是好有心機和時間才會煮得咁出色,真係呢度既招牌菜!焗芝士西蘭花$40,上面舖有一層芝士,蓋住西蘭花和一些粟米,濃濃芝士香加上清甜西蘭花和粟米,味道剛剛好唔會太膩!跟套餐野飲有半價!點左紅豆冰$12,紅豆都好腍,味道甜甜地剛好。檸檬水$9,食到飽飽可以消滯。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

檸檬水$9,食到飽飽可以消滯。

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨