Zinnia Tong
Zinnia Tong
Level 2
2020-10-09
Follow
〖 屯門篇 -- 沸滷嗱喳麵 -- @bunaimee2020 〗⁣
💛 出色嘅滷水湯底車仔麵 😋⁣

🍜 三餸麵 (配唐生菜 豬大腸 芝士腸) + 沙嗲汁(辣) 河粉 -- $39 (豬大腸要 +$5)⁣
三餸麵

🤤 新墟美食真係有太多了,不過街市附近唔少餐廳都好晏先開,於是行下行下就尼咗食嗱喳麵!真係超!多!人!👧🏻🧒🏻👦🏻 ⁣

😓 等咗好好好耐先有得坐,明明一早落咗單,都係等好耐先有得食😥 廚房好似勁唔夠人咁樣🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ 出菜慢自然令等位也耐了🤦🏻‍♀️ 見到廚房全部都係後生仔,希望佢地加油!⁣

🥢 一試個湯底就會明白點解咁多人食了~ 滷水湯底真係好正啊啊啊!🤤你會完全忍唔到口係咁食啖麵又飲啖湯🤣 至於河粉,唔好睇小後生仔,一樣啱啱好,感覺係最夾車仔麵嘅軟硬度~ ⁣

🥬 而生菜同芝士腸都正正常常,我至愛嘅豬大腸都幾出色,可能係襯咗個咁高質嘅湯底,乜都好味咗🤣 同埋睇相會見到,大大碗一啲都唔孤寒,沙嗲醬勁大pat,正!由頭食到尾都好惹味!😋 好夠飽!39蚊尼講係非常唔錯!唔怪之得咁多人排隊!⁣

💰 人均消費: $30-60⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •⁣⁣⁣⁣
📈 評分⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
💗 幸福感: 8.5/10⁣⁣
🤑 抵食程度: 8/10⁣⁣⁣
👩🏻‍💼 員工服務: 7/10⁣⁣⁣
🪑 餐廳環境: 7/10⁣⁣⁣
⏳ 等候時間: 勁多人,兩個人都等成20分鐘,出菜也好慢,唔等得真係唔好尼😂⁣

✏️ 整體評分: 8/10⁣
📌 地址: ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
📍 屯門屯門鄉市會路94-110號康利中心地下16號舖 (新墟Neway右邊嘅巷仔)⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力餐餐食黃店。⁣⁣⁣⁣

👉🏻 為圍城人而設的黃色foodie page💛
Like