2024-03-09
每次經過呢一間火鍋店,都必定大排長龍😲今次約埋好鍾意打邊爐嘅朋友仔一齊去🤓唔食過都唔知點解可以咁爆場🫢§任食火鍋必定會有唔同級數之分,大多數都係以牛肉嘅等級去界定🐂我哋就揀咗中間嘅第2等級🪐SRF美國極黑和牛片🪐如果食得辣嘅就要試佢嘅秘製麻辣火鍋湯底,我就唔太食得辣,就揀咗沙嗲同龍蝦頭雙湯底🦞湯底就不過不失,夠晒濃味👍🏼食物方面亦都夠新鮮,牛肉唔會有瘀黑色,安格斯牛板腱嘅肉味最為濃厚🤤而美國極黑和牛就會偏向嫩滑啲😋淨係瘋狂食呢兩款都夠晒開心!牛肩胛肉都係另一款牛味較為突出嘅肉類,咬口會多少少🤏🏼§除咗牛肉,其他火鍋配料都非常豐富,基本上唔會食得晒🫣有丸類、蔬菜類同炸物都係自助嘅,其餘都係手機落單!仲有一系列嘅前菜熟食俾大家揀,例如炸乳鴿🤩我地都忍唔住叫咗一隻,水準又幾好喎😋係飲品同甜品方面一樣有好多選擇,飲品唔再係得汽水🥤有冷泡茶、台式飲品🧋打邊爐最愛嘅啤酒都係任飲🍻想特別啲就可以飲埋梅酒🤩都係任飲架😍食飽仲可以去自助吱雪糕,食吓甜品,仲有多款雪糕雪條😆想餓住走都難呀!➷而家做放題都唔容易,要做到好似佢咁包羅萬有先可以留得住大家嘅心🤣➷🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣
§
🪐SRF美國極黑和牛片🪐
如果食得辣嘅就要試佢嘅秘製麻辣火鍋湯底,
湯底就不過不失,夠晒濃味👍🏼
§
除咗牛肉,其他火鍋配料都非常豐富,
➷
➷