2021-10-30
同皇后睇完戲差唔多3點行經依間出名食泰國fushion菜嘅餐廳見到有泰式三層架下午茶幾得意就決定入去試吓🌟Thai-inspired afternoon tea set($298)頭盤 𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝗕𝗶𝘁𝗲小食同沙律放左係上層分別有薄切沙文魚配泰式辣汁、泰式辣汁青木瓜沙律同鮮香煎牛柳粒配香蒜汁除左牛柳比較韌之外其他都唔錯特別係三文魚嗰個綠色嘅香草辣汁十分惹味-鹹點 𝗦𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘆 𝗧𝗿𝗲𝗮𝘁𝘀鹹點有8款 所以放喺比較大嘅下層不過因為冇指示 堆炸物嗰樣又差唔多樣要擺入口先估係乜嘢 嗰感覺麻麻地 冇左慢慢享受嗰種悠閑feel味道方面 串燒,雞翼都唔錯但因為所有野上嚟都係凍嘅 炸物大部分都比較油 亦冇咁好食炸蝦魚餅球比較多香料又唔太辣 好啱我口味但粟米蟹肉餅就勁油又食唔到蟹肉似食緊油浸炸粟米餅咁🤧-甜點 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗦𝘂𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲甜點有4種 分別有班蘭千層蛋糕、朱古力布朗尼、椰子紅寶石同芒果糯米飯班蘭千層蛋糕味道不錯班蘭香氣噗鼻 中間有2層微流心 成個蛋糕唔會好膩太甜朱古力brownie比較乾身鬆軟 個人比較鍾意濕潤一啲嘅口感不過最令人失望嘅係芒果糯米飯😪嗰糯米飯懷疑整好之後放太耐嗰糯米乾到
行經依間出名食泰國fushion菜嘅餐廳
特別係三文魚嗰個綠色嘅香草辣汁十分惹味
鹹點 𝗦𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘆 𝗧𝗿𝗲𝗮𝘁𝘀
鹹點有8款 所以放喺比較大嘅下層
不過因為冇指示 堆炸物嗰樣又差唔多樣
味道方面 串燒,雞翼都唔錯
但因為所有野上嚟都係凍嘅 炸物大部分都比較油 亦冇咁好食
炸蝦魚餅球比較多香料又唔太辣 好啱我口味