2022-07-20 16 views
好耐之前已經食過呢間嘅酸菜魚覺得回味無窮(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 今次再到訪試多左幾個新菜式,一樣食到Lam Lam 脷😋🍽食物:✨必食炸饅頭 $58 9/10仲係諸葛孔明企係船頭😂 上到嚟冒晒煙咁好浮誇,炸饅頭外脆內軟,仍然係熱辣辣,而且唔會好油,點煉奶食真係食唔停口🤣每次嚟到必嗌!👍🏻酸菜魚 $268 8/10今次都係小酸小辣,份量好大份,三個人share都冇問題~ 中意佢哋魚肉冇骨,而且夾起唔會散開霉晒,一啲都唔腥。湯底嘅酸度同辣度適中,唔會嗆喉。配料仲有寬粉、豆卜、萵荀同大量酸菜,上次食啲寬粉好似煮得太耐,不過今次改善左,仲好彈牙~ 👍🏻香辣螞蟻上樹 $128 8/10唔好以為個名好似好恐怖,其實係香辣肉碎炒粉絲,入面仲有茄子粒同同肉碎,炒得夠香口同好惹味,真係好岩送飯😋👍🏻孜然棒棒骨 $178 8/10總共有5條棒棒骨,聞落好香好大陣孜然味,咬落去啖啖肉,啲肉已經烤到一絲絲咁,但係唔會好乾柴,可以拎住當雞髀咁食好滿足🤣👉🏻酸辣湯 $38 6.5/10都幾足料,好多豆腐同木耳,而且好濃稠。但係酸辣湯個湯底偏淡,反而係酸味重,有啲唔係咁平衡,可以唔洗嗌👉🏻冰爽薄荷鹹檸七 $38 係雪碧

🍽食物:
✨必食炸饅頭 $58 9/10

👍🏻酸菜魚 $268 8/10

👍🏻香辣螞蟻上樹 $128 8/10

👍🏻孜然棒棒骨 $178 8/10

👉🏻酸辣湯 $38 6.5/10

👉🏻冰爽薄荷鹹檸七 $38
係雪碧再加鹹檸,食完辣野再飲真係好爽😚

P.s. 前菜小食 $9 一碟,不過我哋都冇食晒

⛩環境
👉🏻環境唔算大,不過今次坐靠窗嘅卡位就闊落啲,但係其他二人枱/四人枱就坐得比較迫

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員服務殷勤,好有禮貌

📝總評:8/10
環境舒服,炸饅頭同酸菜魚真係必嗌🤣 建議可以同啲朋友嚟share,如果淨係得2個人嚟可能食完炸饅頭同酸菜魚就飽左😂 試唔到太多嘢,一定會回訪😚

👛人均消費 ~$280(連加一服務費)

⏱90分鐘