又再和朋友到訪呢間餐廳,之前食TEA,有驚喜!今次食晚餐,所以期望好大~不過今次有驚喜,但又有失望!先講麵包、前菜及湯,係有驚喜的!麵包上枱係熱的,都好軟,味道唔錯前菜:北海道刺生帶子+牛油果他他 伴 楊桃 (東南亞風味),有驚喜,清新又好食,楊桃令成個前菜都好清新~湯:應該係甘筍南瓜湯吧 (我都記唔清楚了) 不過係幾好飲的今晩主菜叫咗一牛一羊,都係要5成熟!先上牛,香煎10oz 美國安格斯特選牛西冷扒 配 乾蒽 紅酒汁 $248因為叫咗5成熟,但係廚師失誤了,我諗可能有9成熟,對食開5成熟的人黎講,真係不能接受!希望下次可小心處理~再上的是羊,慢煮煎焗四支骨羊鞍 配 露絲馬莉 燒蒜汁 $198羊都係要5成熟,感覺良好多了!羊騷味係有的,但絕對能接受,有點羊騷味先似食緊羊的,羊肉夠淋,味都好夠好唔錯!服務算係唔錯的,服務員都好耐心處理我們對牛的評價,仲即時向廚房反映,我見佢地咁重視客人的意見,十分欣賞!
不過今次有驚喜,但又有失望!

先講麵包、前菜及湯,係有驚喜的!
麵包上枱係熱的,都好軟,味道唔錯
湯:應該係甘筍南瓜湯吧
 (我都記唔清楚了) 不過係幾好飲的

北海道刺生帶子+牛油果他他 伴 楊桃 (東南亞風味)

今晩主菜叫咗一牛一羊,都係要5成熟!

香煎10oz 美國安格斯特選牛西冷扒 配 乾蒽 紅酒汁

慢煮煎焗四支骨羊鞍 配 露絲馬莉 燒蒜汁

$245 (Dinner)
北海道刺生帶子+牛油果他他 伴 楊桃 (東南亞風味)
慢煮煎焗四支骨羊鞍 配 露絲馬莉 燒蒜汁