之前嚟過前家樂食醉雞煲,已經覺得好有驚喜,可能我本身冇試過咁特別嘅味道!今次咁啱中秋要做節,特登帶媽媽老竇過嚟再翻桌,就揀咗佢另一推介:麻辣雞煲😊 我本身唔係好食得辣,但係我老竇最鍾意食辣,基本上任何野都加辣醬😂😂😂 結果,叫咗小辣嘅麻辣雞煲~我哋三個人食,所以再加左羊肉,豬肉同埋蠔,本身我都想叫牛肉,因為上次食過超級好食,啖啖牛味,但係阿媽唔食牛,所以就冇叫😭麻辣雞煲等得耐少少,我聽店員講製作過程繁複啲~ 一上枱,就聞到好香嘅辣味同雞味!老竇即刻正呀😍❤️😏食咗件雞試吓,發覺辣味係屬於麻果隻,小辣就唔算太辣,但係嗰個麻既感覺超正,啲雞又好嫩,好想追住食👍🏻 最驚喜嘅係我哋之後又放羊肉同豬肉落去煲,麻辣味道令到肉質變得更加鮮,但係又唔會搶左味😍 羊肉完全唔so😱 煲多一陣啲入晒去好正,必叫羊豬肉至於蠔,我就唔太常食,老竇阿媽至愛,好大隻,感覺好抵😍 又好creamy👍🏻 我哋有講有笑食咗兩個鐘,慢慢嘆,老竇仲叫咗啤酒啤一啤,我試咗少少,麻辣配啤酒都幾驚喜🤣👍🏻服務好好,唔會吹我地走,食完麻辣成個人好精神,我覺得間唔中食下辣都幾重要,尤其是呢間啲麻同辣,釣起其他食物味道,真正品嚐到好食滋

我哋有講有笑食咗兩個鐘,慢慢嘆,老竇仲叫咗啤酒啤一啤,我試咗少少,麻辣配啤酒都幾驚喜🤣👍🏻服務好好,唔會吹我地走,食完麻辣成個人好精神,我覺得間唔中食下辣都幾重要,尤其是呢間啲麻同辣,釣起其他食物味道,真正品嚐到好食滋味🤣👏🏻