2023-05-22
位於尖沙咀K11 Musea 的法式甜品店 《Arte by Padaria》已經幫襯過無數次,甜品有創意又好食,今日行街路過,見到佢哋又有新產品推出,又再一次朝聖,順道飲杯咖啡慢活一下,一口氣買咗佢哋六款新蛋糕,每款賣相都靚到唔捨得食😋😋🍫▪️薄荷朱古力慕絲蛋糕 Mint Chocolate Mousse Cake薄荷果凍、薄荷慕斯、牛奶巧克力醬、杏仁海綿蛋糕,口感香滑,朱古力味香濃,帶淡淡薄荷香🍯▪️伯爵蜂蜜西柚慕絲蛋糕 Earl Grey Grapefruit & Honey Mousse Cake西柚啫喱、蜂蜜香草慕斯、伯爵茶果凍、杏仁海綿蛋糕,好清新香甜嘅蜂蜜西柚味道🍊▪️白朱古力柑橘慕絲蛋糕 White Chocolate Citrus Mousse Cake柑橘果凍、白朱古力柑橘慕斯,柑桔奶油杏仁海綿蛋糕,甜美嘅白朱古力襯托住柑橘清香,蛋糕特別鬆軟🌰▪️ 榛子朱古力香蕉慕絲蛋糕 Hazelnut Chocolate Banana Mousse Cake金箔啫喱、 榛子醬香蕉慕絲、新鮮香蕉、杏仁海綿蛋糕,有齊晒我的最愛榛子醬和香蕉,好好味,最完美嘅組合🍰▪️黑鏡茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭
位於尖沙咀K11 Musea 的法式甜品店
🍫▪️薄荷朱古力慕絲蛋糕
Mint Chocolate Mousse Cake
🍯▪️伯爵蜂蜜西柚慕絲蛋糕
🍊▪️白朱古力柑橘慕絲蛋糕
柑橘果凍、白朱古力柑橘慕斯,柑桔奶油
杏仁海綿蛋糕,甜美嘅白朱古力襯托住柑橘清香,蛋糕特別鬆軟
🌰▪️ 榛子朱古力香蕉慕絲蛋糕
🍰▪️黑鏡茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕絲蛋糕
Black Mirror - Jasmine Lychee & hocolate Mascarpone Mousse cake
馬斯卡彭慕斯、茉莉荔枝啫喱、茉莉朱古力醬
杏仁海綿蛋糕、糖霜,造型一流,鏡子就是一塊濃郁既黑朱古力,蛋糕外皮是荔枝脆皮朱古力,味道有一陣荔枝嘅清香,而蛋糕就係茉莉味道,中間部份仲有朱古力慕絲 和茉莉荔枝啫喱,唔太甜,口感超級豐富
🍫▪️迷你歌劇咖啡朱古力歌劇蛋糕
Mini Opera - Coffee Chocolate Opera cake
72% 黑朱古力醬、咖啡奶油、72% 黑朱古力
杏仁海綿蛋糕,這款是我很喜歡的,朱古力味超級香濃,每一層有不同味道,質感結實,入口細味一陣會變得香滑,就就是迷人之處,特別盛讚非常靚既紅色玫瑰花,配合黑色嘅蛋糕, 靚唔捨得食