2020-08-25 3430 views
大佬話睇到孖啡食評唔錯,星期六早上經OPENRICE訂位,餐牌主菜有5折優惠,好似好抵好吸引。當日訂位2:30,2:15分到達,門口狹窄,成棚人喺度等安排入座。大概10分鐘就安排咗坐喺梳化窗口位。經詢問後5折優惠只適用於指定主菜,仲一定要ORDER一杯正價飲品先可享有優惠,好取巧,形同虛設。所以我哋都係選擇咗LUNCH SET。黑松露野菌意大利飯 - 黑松露味唔突出,野菌都冇咩發現。汁係相當多同濃嘅忌廉味,飯面有好少量嘅芝士碎,仲有半粒格格不入嘅車厘茄。飯質偏淋爛,完全冇意大利飯應有嘅口感,而且入口感覺過稠,好似食緊忌廉撈飯。龍蝦汁海鮮天使麵 – 個龍蝦汁似湯多啲,味道尚算有標準龍蝦湯嘅味道,不過就好稀,好似食緊湯意粉多啲。天使麵煮得啱啱好,食落爽口有少少彈牙。餸方面有青口同蝦仁各兩件、4至5件魷魚圈同少量罐頭蘑菇片。海鮮冇咩特別嘅急凍貨。龍蝦湯 (加$25) – 其實同龍蝦汁海鮮天使麵個所謂龍蝦汁係同一樣嘢,只不過落咗啲忌廉,飲落質感會比較竭身,味道係一模一樣。飲品要咗杯凍齋啡,味道頗淡。另加唔知幾錢叫咗杯 ,反而呢個有啲意外驚喜,雖然知道唔係新鮮水果打成,但係飲落清爽荔枝同菠蘿味,

黑松露野菌意大利飯
龍蝦汁海鮮天使麵
龍蝦湯
飲品要咗杯凍齋啡,味道頗淡。另加唔知幾錢叫咗杯 [月亮 – 荔枝、菠蘿鮮打沙冰],反而呢個有啲意外驚喜,雖然知道唔係新鮮水果打成,但係飲落清爽荔枝同菠蘿味,而且喺唔記得叫少甜之下,都唔會覺得好甜。沙冰質地綿密細滑,仲唔會好快溶到一灘水。
「月亮」荔枝、菠蘿鮮打沙冰
總括環境舒適度好一般,放喺梳化嘅咕𠱸有班班食物漬,感覺好不衛生。食物份量略少,想做FINE FOOD嘅效果,可惜又去唔到咁嘅質素。玻璃餐具大多都有崩口,飲品用膠杯。是日2人午餐消費$2XX,相信用同樣價錢會有其他有更好品質嘅CAFÉ選擇。
2020-08-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
「月亮」荔枝、菠蘿鮮打沙冰