2017-07-16
前一晚喺酒店玩完, 打算食埋lunch先走, 見Kazuhiro午餐有唔少款式, 於是決定喺到醫肚!餐廳環境唔錯, 一入餐廳右邊就能夠見到好大好開揚既壽司吧, 師傅好認真咁工作緊, 相當有氣勢。可能餐廳夜晚會做埋酒吧, 所以裝潢比較modern, 有別於一般日式餐廳, 而且仲有戶外位置, 面對遊艇停泊既地方, 天氣好既時候可以好好感受下海風。非繁忙時段入到餐廳都要等幾分鐘先有經理出尼帶位, 唔係唔夠host, 而係大部分host都喺到行行企企, 當時全餐廳大概只有5枱客人, host既人數比客人多出一倍。我地點左一個$298一浩套餐+$98雜錦壽司套餐。點餐既時候, host冇覆餐不特止, 更加冇反應冇表情, 我地連佢係咪聽到我地點餐都唔知, 佢連一句"ok"/"好"/"係咪咁多"都冇答我地, 望住我地點完餐冇再講落去就直接行開, 都唔好講之後上菜既時候冇講上緊咩菜。食物既質素亦都非常強差人意。$98既雜錦壽司套餐包括左沙律+壽司+烏冬。烏冬份量好少, 大概只有1/4個烏冬, 而且似噹噹, 壽司尚算新鮮。$298既一浩鐵板餐包括沙律+前菜+刺身+大蝦+帶子+牛柳+炒飯+炒菜+湯。前菜係
雜錦壽司套餐
$298既一浩鐵板餐包括沙律+前菜+刺身+大蝦+帶子+牛柳+炒飯+炒菜+湯。前菜係普通既辣味螺肉, 就正正常常, 應該好難唔好食既。刺身有三文魚+蝦。大蝦+帶子+牛柳+炒飯+炒菜先係鐵板既菜式, 但係都令我地好失望。大蝦係最合理既, 都算大隻。
↓帶子overdone, 可能係落左醬油既關係, 上枱時比啲泥式既水浸住, 而且有焦味......
一浩套餐- 帶子
↓牛柳揀左5成, 切成細粒上枱, 食得出有雪味。
一浩套餐- 牛柳(5成)
↓炒飯同炒雜菜係放題既水準, 炒飯既配料只有什菜粒同青椒, 炒雜菜好油。
一浩套餐- 炒飯
一浩套餐- 炒雜菜
午餐時段2人埋單$440, 冇服務冇水準, 完全唔值, 冇下次!