2005-02-21
同女朋友玩星期日新界九龍遊晚餐最後在黃金海岸食2個人本來order了4樣東東分別係:泰國金柚沙律泰式炸蝦餅紅咖哩(牛)香酥薄餅由於我唔食洋蔥同蔥,因此個主要係洋蔥同蔥再加少少柚o既沙律基本上係冇食到....仲要衰在係幾貴下,60蚊得d柚.......因為係第一碟上,於是心情即刻差晒。好在第二碟上的炸蝦餅勁好食,於是又醒神番。咖哩重椰汁味,不過好少肉,好多怪的蔬菜,好多好多汁。用o左廚師推介的酥餅都"點"唔晒d咖哩汁(只點o左2~3成),於是order多了一個泰國絲苗白飯唻撈汁。如果唔叫個沙律就$13x,勁平,改為其他東東都大約會係18x,總之就好過依家啦。環保好好,室內外都係,可惜今晚市區得9度,新界仲要低一兩度,而且海邊....於是唔敢坐室外。有火爐都係咁話,近就勁乾燥,遠就凍到死,未食d o野都凍晒啦。不過唔係凍坐室外會好feel d。室內唔係grand果隻正,係樓底極高,個feel同間o野好夾果種正。想睇大相就哩度http://client.webshots.com/album/278035057gLDXDd
晚餐最後在黃金海岸食
2個人本來order了4樣東東
分別係:
泰國金柚沙律
泰式炸蝦餅
紅咖哩(牛)
香酥薄餅
咖哩重椰汁味,不過好少肉,好多怪的蔬菜,好多好多汁。
想睇大相就哩度