2003-05-29
貴為上一代o既經典求婚餐廳,呢度絕對當之無愧。經典o既太陽logo,全白西班牙式建築,裹面全部比你同我年紀都要大o既油畫同傢私,都同大家說明呢度係一間好classic 同unique o既餐廳。<br />我地去果晚好大雨;一踏出車門,waiter 已經好醒目咁拿住傘幫我地擋雨。果晚唔算好多人,我地坐o係樓上梳化位,好舒服;檯面放o左兩個刻o左男友名字o既memo pad 做紀念品。<br />Menu presentation 之後,小妹一睇個餐牌...咦!點解冇價錢o既?再睇下男友果個,有價錢o嫁!同waiter 傾開偈先知,原來host o既餐牌先有價錢,guest 係冇o既。咁我地問點知邊個係host,waiter 笑笑口咁答話做o左咁多年,都未試過估錯~~~<br />食物方面,我地叫a la carte,order o左龍蝦湯,法國田螺,香煎鵝肝,牛仔柳,加兩杯house wine。龍蝦湯係即場o係我地面前煮o既,好rich,我地要求多加brandy,正!田螺同鵝肝唔算係最正o既,尤其係鵝肝,個sauce 唔夠濃,但肝身算香軟
食物方面,我地叫a la carte,order o左龍蝦湯,法國田螺,香煎鵝肝,牛仔柳,加兩杯house wine。龍蝦湯係即場o係我地面前煮o既,好rich,我地要求多加brandy,正!田螺同鵝肝唔算係最正o既,尤其係鵝肝,個sauce 唔夠濃,但肝身算香軟,都有入口即溶o既感覺。甜品試o左napo,唔錯;再有下次o既一定會叫crepes suzette。埋單around 一千蚊,值唔值?見仁見智啦。但呢度賣o既除o左係食物(我覺得只有4分,唔及Toscana) 之外,仲有果種unique o既dining experience,睇你覺得值幾多啦!<br />
呢度E 家做緊promotion:<br />
lunch:$180/3-courses,$230/4-courses<br />
dinner:$495/3-courses,$595/4-courses<br />
都幾抵食,有機會可以去試下。