2005-05-05
三個人去食,weekday,人唔多,又唔會問有冇訂位喎!打開餐牌,竟然有好多西餐,來到當然想食日本野,正有少少失望,侍應來到,話加了西餐,係想為客人加多d選擇,又介紹了幾味日本菜。餐牌裡沒甚麼魚生,原來係日日新鮮運到,款式唔同,所以冇落餐牌。叫了劍魚、牡丹蝦、甜蝦刺身,海膽,好鮮味,好食過酒店。侍應話可以早幾日俾電話,提出想食咩魚生,佢地會盡量訂番來,因為老闆是做魚生批發進口,我下次會試下。有咪凍食的清酒蟶子皇加黃金醬燒(焗?)龍蝦,蟶子好味,不過清酒味稍淡,龍蝦正到痺,至中意個黃金醬,侍應話係用海膽汁整的。侍應介紹下,叫了個黃金醬燒元貝,又係勁正。另外還有木魚絲炸豆腐,一口牛肉、串燒:雞軟骨、牛脷、牛肉露荀卷、茶壼海鮮湯、鯛魚湯、叉燒拉麵。湯是極力推介,一口牛肉有筋,可以唔叫,串燒正,其他ok。到甜品時間,叫了柚子雪葩和咖啡焦糖燉蛋,前者清甜,食飽再食就一流,後者好特別,好香,但都幾飽。整體來講,海鮮係最好。埋單七百幾,以街市來說當然貴,但以質素來說唔貴,會再去。
侍應介紹下,叫了個黃金醬燒元貝,又係勁正。
整體來講,海鮮係最好。
埋單七百幾,以街市來說當然貴,但以質素來說唔貴,會再去。