2019-04-14
間中不想煮飯都會黎太興叫餸食飯,鍾意飲佢個白肺湯呀,是晚又黎左,嘩嘩,排滿人等位,平時晚都咁旺場呀。等左半個鐘先有位,係門口已經睇定餐牌,一埋位即刻落單先,好肚餓!杏汁潤肺湯(+$38)勁鍾意飲呢度個白肺湯,好濃好香杏仁味,鹹鹹地幾正,功夫咁多,出街飲好過自己煲。馬來椰香春鴨($35)間中就有一兩款餸做特價,今期係鴨,半隻呢個價堅抵,好香椰汁味,鴨肉嫩滑。見網上有人嫌骨多,個人又覺得唔算喎,都好多肉食吖。豉汁蒸倉魚($71)另一樣喜歡嘅就係蒸倉魚,又係次次都點嘅。大大條魚札實,豉汁夠濃,魚肉點豉油特別好送飯。不過由於即叫即蒸,等大概25分鐘先上枱,趕時間人仕三思啦。鹹檸水叫餸加($19)可以改成餐,有白飯一碗同餐飲,見有啲咳就要左鹹檸水,真係幾鹹下,哈哈,加多兩次水都仲有鹹檸味,抵飲啦。熱奶茶阿媽要左熱奶茶,佢話杯茶好得,可惜細杯啲。兩個人食左$182算係咁啦,隻鴨食唔哂仲打包左一半聽日帶飯,呵呵~
阿媽要左熱奶茶,佢話杯茶好得,可惜細杯啲。