2009-07-18
今日早左少少收工,同夫人去左銅鑼灣食飯。原本打算去金百利新開既「熊漢堡扒專門店」食飯,不過趕住有野做所以都係快食就黎左呢間六本木。一入到舖就俾人安排左近門口既死角位(又係咁...次次2個人食飯都要俾人編去坐呢D位),夫人又好快咁幫我決定左食咩~錫哂妳我地叫左一個1. 牛肉鐵板飯 (唔記得MENU個名)2. 泡菜豬肉冷麵等左一陣有得食喇~見佢來勢兇兇好似PEPPER LUNCH咁圍哂紙條....點知...一落醬汁既時候個鐵板只係好行貨咁"喳"兩聲... 味道方面其實都食得出佢既牛肉都唔差既~不過份量真係好少,同一價錢PEPPER LUNCH起碼碗飯都大D丫陰功~~~~到左我碟冷麵喇~~一送到黎我面前摸一摸隻碟,咦OK喎夠凍...唔通咁有心雪凍埋隻碟做哂FULL PACKAGE? 一放啖麵落口,且~~原來又係煮完個麵過完冷河放落碟。成碟冷麵既味道好分明,麵、泡菜、豬肉同配菜好似大家唔識大家~撈埋左之後都唔覺好味。食到最後夫人見到隔離檯食雪糕,建議不如下一次黎試埋先決定呢間野以後仲食唔食。我即時話不如試埋啦,我唔想下次專登返黎試個甜品,於是我地就叫左個甜薯雪糕。好彩,呢個甜品都仲OK~不過雪
我地叫左一個
1. 牛肉鐵板飯 (唔記得MENU個名)
2. 泡菜豬肉冷麵
好彩,呢個甜品都仲OK~不過雪糕既滑度同甜薯既香都係唔夠麻布...所以抵人家生意咁好。
雖然甜品都OK~但係呢間野我相信同夫人會返黎食既機會就真係好少好少好少喇......
中招...><