東大街一向都係多美食嘅地方,某日行過見到門口個餐牌啲相都幾靚😍,男朋友又鍾意食日式食物,所以就入去試吓。店內環境都幾日式,燈光比較暗,但睇得出有設計同佈置過,都舒服嘅。🪣 一桶厚燒鰻魚玉子飯 $198呢個飯係二人前,一上到枱我哋真係「嘩」咗出聲😲,因為係超級大份。店家即叫即製,所以熱辣辣連埋啲蒸氣送上嚟。木桶表面鋪滿咗蔥花同鰻魚,每一舊都係超肥美,差唔多都有7-8舊。每一件都塗滿燒汁閃令令✨,睇落就好有食慾。鰻魚真係幾厚肉,有彈性而且入味,因為我本人唔太鍾意魚類🐟,但呢個鰻魚真係算係非常不錯。入面嘅玉子唔係全熟,係半熟狀態嘅蛋,好多蛋液🥚流喺飯上面。甜甜地嘅鰻魚,配埋蛋汁撈飯,一個字,正。就咁睇相未必睇到個木桶有幾深,但係入面真係超級多飯🍚,我哋覺得呢個餐應該要3個大食女仔或者2個大食男仔先食得晒。我呢啲眼闊肚窄嘅就真係清唔到幾多,最後都食剩咗啲飯。不過無可厚非,食到最後真係會覺得單調同埋膩。整體覺得木桶飯都幾特別嘅,鰻魚值得一試。👅評分:8/10🧉 冰糖紅棗雪梨茶 & 檸檬蜜 (熱) 各+$8 (套餐價)熱檸蜜就普通無咩特別,反而杯雪梨蜜就值得一提。我叫咗少甜,出到嚟清清地,唔會好甜

🪣 一桶厚燒鰻魚玉子飯 $198
👅評分:8/10
一桶厚燒鰻魚玉子飯

熱檸蜜就普通無咩特別,反而杯雪梨蜜就值得一提。我叫咗少甜,出到嚟清清地,唔會好甜,可以中和到個鰻魚飯嘅膩。而且入面啲雪梨塊好好味,甜甜地又入味又軟淋淋,好好食。
👅評分:8/10

一桶厚燒鰻魚玉子飯