朋友M話想食放題,小妹當然樂意奉陪😎!今日我地黎到八幡屋日本料理食午市放題($158/位),食午市放題最好架喇😌,午餐食多左咪晚飯時食返少d囉👻~店內裝潢簡約,以深啡色同黑色做主調🖤。窗邊有卡位,望落去系人來人往既街道🚶🏻,有空間感得黎又舒適😝~飲品櫃旁邊有個小角落,裝飾得比較和風🇯🇵,客人可以系榻榻米地台上用餐🍽。呢個位相對黎講好有私人空間,不過似乎要1大班人先可以坐到🙈。我地坐左窗邊既卡位,梳化位好闊落,放埋袋都仲有位淨啊👍🏻!餐廳吊起左d算盤做屏風,隔開坐位同門口🚪。餐具都1份份放好左系枱面🍴~wasabi系圓形既,好似個波波咁⚪️。呢度竟然有特別味道既Qoo紙包飲品😙!小妹攞左Qoo香蕉味豆奶🥛同埋烏龍茶~朋友就攞左可樂~三文魚刺身:新鮮肥美,魚油甘香,好好食好滿足啊😆!八爪魚刺身:味道相對比較清淡,非常有嚼勁😁。有頭甜蝦刺身:味道不過不失👌🏻。希靈魚刺身:以黃色既魚籽為主💛,連少少皮同肉。食落口感爽脆,而且非常鮮甜👅。馬刀背刺身:清甜爽口,小妹食左超多🙈~榮螺片刺身:咬落韌韌地,都幾甘甜😜。虎蝦刺身:口感不錯,蝦膠爽口,味道相對較淡🙂。三文魚壽司(左上):三文魚味道甘香🐟,壽司
餐具都1份份放好左系枱面🍴~
wasabi系圓形既,好似個波波咁⚪️。
朋友就攞左可樂~
刺身
三文魚刺身:新鮮肥美,魚油甘香,好好食好滿足啊😆!

八爪魚刺身:味道相對比較清淡,非常有嚼勁😁。

有頭甜蝦刺身:味道不過不失👌🏻。

馬刀背刺身:清甜爽口,小妹食左超多🙈~

榮螺片刺身:咬落韌韌地,都幾甘甜😜。

虎蝦刺身:口感不錯,蝦膠爽口,味道相對較淡🙂。
壽司
三文魚壽司(左上):三文魚味道甘香🐟,壽司飯醋味吾算太濃🍣。

火炙胡麻三文魚壽司(左下):胡麻醬甜甜地,同三文魚都幾夾👏🏻~

花之戀(右下):花之戀細細粒,1啖食1粒好正啊😍!

鰻魚壽司(右上):鰻魚幾厚身,充滿醬汁既味道,好香啊👃🏻!
味付海蜇(前); 辣味螺肉(後)
味付海蜇(前):微辣🔥,好彈牙同有咬口,做開胃小食非常適合👍🏻。

辣味螺肉(後):螺肉幾大粒,好惹味,而且好有嚼勁🤗。
炸雞軟骨粒
炸雞軟骨粒:雞軟骨粒咬落香脆,椒鹽味濃而不鹹,食到停吾到口啊😋!
炸芝士年糕(前); 芝士薯波(後,左); 炸海老餃子(後,右)
炸芝士年糕(前):切開1半上,吾會因為中間太熱而辣親個嘴💋。金黃色既芝士🧀年糕外脆內軟,口感豐富✨。

芝士薯波(後,左):芝士薯波細細粒,咬開裡面d芝士爆哂出黎💥,成個口都充滿住濃郁既芝士同淡淡既薯味啊😮!

炸海老餃子(後,右):外皮炸得好脆,入面既海老🦐口感十足啊!
軟殼蟹手卷
軟殼蟹手卷:軟綿綿既壽司飯包住香脆可口既軟殼蟹🦀,口感層次好豐富啊😀!
鹽燒牛舌
鹽燒牛舌:薄切既牛舌口感偏脆😋。黑椒味好香、好入味,同埋牛味都好香濃。推介🙆🏻!
櫻花水信玄餅
櫻花水信玄餅:上桌既時候,個水信玄餅震震下好可愛啊😚。晶瑩剔透既水信玄餅成個水晶球咁🔮,入面仲有1朵散開既鹽漬櫻花🌸,真系超級療癒😇~水信玄餅味道清香,食落似啫喱,加上甜甜地既黑糖漿調味,好食得黎又吾會好高熱量👙。
2017-02-22
$158 (Lunch)
壽司
炸雞軟骨粒