2022-03-31 2122 views
最近呢間餐廳停咗堂食,改咗喺門口做兩餸飯。兩餸飯$35,三餸飯$43,加湯或者汽水$5。 可能因為本身間餐廳質素都唔錯,而且平時價錢係比茶餐廳貴,而家轉左做外賣兩餸飯,基本上每日都大排長龍,晏晝,同埋收工時間,真係要等二三大個都唔出奇🤔🤔今日早經過,見得10個八個排隊,咁我咪排埋一份囉,試一試佢😄😄只收現金,比完錢,繼續向前行,就隔住塊玻璃揀餸。花多眼亂,好似都有至少10個選擇,我就求其揀咗肉餅,見佢肉餅上面有好多蝦干,都幾吸引,另外就揀咗苦瓜。加咗$5要碗湯碗湯算係性價比幾高,蓮藕湯,有蓮藕同埋蘿蔔,仲有少少綠豆,好飲,又好食。個肉餅賣相係真係幾靚㗎不過食咗第一啖,就發覺中伏超多肥肉!係超多!我諗肥肉比例起碼4成真係lur都lur唔切我冇食晒,頂唔順至於苦瓜,係OK嘅,就真係得豆豉同埋苦瓜。其實佢係有好多餸菜選擇,我見到有炒粉絲,炒蓮藕,茄子,梅菜扣肉等等。我諗係我自己選擇錯誤啫,但由於啲肥肉真係好得人驚,我都未必再幫襯

加咗$5要碗湯

個肉餅賣相係真係幾靚㗎
不過食咗第一啖,就發覺中伏
超多肥肉!係超多!
我諗肥肉比例起碼4成
真係lur都lur唔切