2018-07-10
觀塘多野食就係人都知,好耐之前東廣場冇乜人去,我都會成日去但只係因為有間連鎖店食日式火鍋比較少人,但係都後來愈來愈多人去,舖頭亦由原先寥寥無幾到依家開滿哂成個商場!仲要地下全部都係食肆,認真厲害,而且好多人,眾多之中,見到呢間係食西班牙野好正咁,於是就一於試下佢餐牌都整得好靚好有心思,而且仲標明所有食材由西班牙直接入口!橡果級黑毛豬極品梅頭叉燒 $168我係勁勁勁中意食叉燒!用橡果級黑毛豬整既,靜係聽個名都已經把炮~上枱見到唔係平時染色紅叉燒,而係好似扒咁樣,一用叉拮落去,已經feel到肉質十分柔軟!一入口果然柔軟!仲要帶少少肥膏,接近入口溶化既層次,肉味濃厚,叉燒迷必定上癮,如果再淋上多啲醬汁就完美!燒/焗西班牙野生龍蝦 $178/半隻揀左焗既,都等左比較長時間,估唔到半隻份量都唔細!上面舖滿厚厚芝士,龍蝦肉同芝士已經融為一體咁,簡單的滋味傳統西班牙海鮮炒飯 $198(1-2 pax)店員提示呢個要等半小時左右,但呢個比焗龍蝦更快上枱,擺盤幾靚,但呢個就較為遜色,以我所知西班牙海鮮炒飯會比較濕少少,但呢個就係較乾身,而且蝦有啲過老,青口就幾鮮甜,整體可以再進步如果以食西班牙菜
橡果級黑毛豬極品梅頭叉燒 $168
橡果級黑毛豬極品梅頭叉燒
橡果級黑毛豬極品梅頭叉燒
燒/焗西班牙野生龍蝦 $178/半隻
傳統西班牙海鮮炒飯 $198(1-2 pax)
如果以食西班牙菜黎講,呢間既性價比就係幾高,店內都高朋滿座,佢既黑毛豬真係一定要試!