2022-07-15 237 views
近年香港新興食一款比較健康的食物, 叫bagel🥯. 之前都有試過, 但中間係無夾任何食材。 而大熱天時,又想飲下一d特別既凍飲。 在CWB又比我發現到🤣。 外觀以綠白為主的美食車,而店的上面仲有個走馬燈箱, 每當你選購任何一款食物或飲品, 都可以自己一句說話, 而該說話就會顯示喺燈箱上。 十分吸睛👍🏻👍🏻🤭. (5⭐️最高)食物-曲奇🍪(4⭐️)我見有4款唔同口味曲奇,而且仲有麻薯在其中, 當然想試下啦😋,今次試紅絲絨麻薯🤭。因為是用全素的材料做, 素者食又可以多一種選擇😉。 在加熱是, 在店外都聞到好香的奶香味👍🏻。雖然有麻薯香,但一d都唔會太甜, 岩曬我💓💓食物-chocolate brownie 🥯 bagel (5⭐️)雖然係用chocolate brownie , 但一d都唔會太甜太流😋⋯⋯加熱後, bagel 咬落好鬆軟, 而中間的brownie 就有少少煙靭🤪🤪。 好正呀😌飲品 - Matcha chocolate(5⭐️)🍹比起一般的, 尼間個matcha 味較chocolate 重身。所以飲時, 第一個層次係抹茶清新的感覺, 之後底味會有少少黑朱古力味🍫。 喜歡matcha

食物-曲奇🍪(4⭐️)

chocolate brownie 🥯 bagel

飲品 - Matcha chocolate(5⭐️)🍹
比起一般的, 尼間個matcha 味較chocolate 重身。所以飲時, 第一個層次係抹茶清新的感覺, 之後底味會有少少黑朱古力味🍫。 喜歡matcha 的人必選👍🏻👍🏻
Matcha chocolate

飲品 - Pineapple cold brew tonic (5⭐️)🍹
尼個好特別, 首先用cold brew 做base (是用水浸咖啡粉, 再雪一晚), 加入tonic 及菠蘿🍹。 好有夏日feel ☀️ 而cold brew 比一般iced coffee 唔同, 這個會較淡色及甘香味會重身一點👍🏻👍🏻, 所以藉得一試。
Pineapple cold brew tonic

chocolate brownie 🥯 bagel