2023-03-11
🚩 潮州鹵漢大飯店唔知有冇人好鍾意食潮州滷水😆我就係‼️每次喺街見到啲滷水鵝店都會叫媽咪今晚加餸🤤估唔到竟然有餐廳用潮州滷水嚟做打邊爐湯底,一於過嚟試吓佢〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈海鮮初體驗 套餐B $238一坐低店員會先上一個海鮮shakeshake袋,做法就偏向中式今次揀嘅係蒜蓉醬🤤蒜蓉醬超級香濃,但食完又唔會口臭嗰隻🤣裏面海鮮嘅種類都有幾多嫁,原隻大龍蝦,鮑魚,蜆,等等~食完超級滿足黎到戲肉啦,就係滷水湯底打邊爐😆滷水湯底唔係我想像中嗰種咁鹹,反而係有少少藥膳嘅甜味~打邊爐嘅肉特別推薦牛頸脊,超重牛味~另外大家記得要叫墨魚滑同蝦滑,爽爽彈彈一粒接一粒自取區方面仲有好多潮州嘅丸,一定要食佢嘅潮州牛丸同埋豬肉丸,真係識瀨尿🤣熟食區嘅嘢食質素都好唔錯‼️一定要食佢嘅黃油鹽焗雞,雞嘅質素超級好
🌈海鮮初體驗 套餐B $238