2022-06-18 214 views
【Background】最近好多Friend都同我講銅鑼灣新開左間好高質既燒肉店,CP 值好高😆抱住執輸行頭慘過敗家既心態,即刻約人一齊去試下佢有幾高質🥳────────────────────全新和牛放題一共有三款1. 特選放題-$2982. 極上放題-$3483. 尊貴和牛放題-$458既然係要食好野,我地梗係食尊貴和牛放題最貴既個個set啦😂餐廳入面既布置好有日式feel👍多數都係卡位,坐得好舒服。坐低冇幾耐店員就送左頭盤上黎,有A5和牛拼盤,和牛沙律,海鮮拼盤同和牛美人玉子.【日本A5和牛拼盤】總共有8款唔同部位既和牛,油花既分佈好完美,係食落去入口即溶個隻.【和牛沙律】沙律個份量好充足, 係燒肉期間搭配酸甜醬汁的沙律,清新可口😎.【海鮮拼盤】入面有蠔、虎蝦、鮑魚、帆立貝,甲羅燒。甲羅燒上面既蟹膏多到瀉出黎。不得不說拎黎送飯真係冇得頂。其他嘅海鮮都好新鮮,啲鮑魚仲識喐既😍唯一可惜既只有部份海鮮可以無限添加🥺.【和牛美人玉子】用左日本可以生食既蛋, 燒烤過後沾上蛋黃汁特別好食😈.一個頭盤其實已經覺得物超所值😘佢仲有好多其他野食: 刺身、壽司、小食、麵、飯等等。好詫異一間燒肉專門店
【Background】

【日本A5和牛拼盤】

【和牛沙律】
【海鮮拼盤】

【和牛美人玉子】
用左日本可以生食既蛋, 燒烤過後沾上蛋黃汁特別好食😈

一個頭盤其實已經覺得物超所值😘佢仲有好多其他野食: 刺身壽司、小食、麵、飯等等。好詫異一間燒肉專門店竟然連刺身都好好食,絕對有5星酒店自助餐既水準🥳最特別嘅係竟然仲有和牛刺身,味道鮮甜亦無半點腥味,油脂香氣慢慢滲至口腔的每個角落,濃而不膩。香港可以食到和牛刺身既地方真係唔多,依個價錢更加係少之又少🙈

甜品
去到最後每人仲有一杯movenpick雪糕,為依個燒肉旅程畫上完美嘅句號🥰

【Remark】
✔️ 加一服務費