今日天氣凍凍地,男朋友仔又想食粥就帶佢食雞粥。見OpenRice 咁多好評就入左呢間元朗新記,點知惡夢發生,生命受到威脅。好地地落單叫左一碗雞粥,一碗雲吞麵,係餐枱下拎左2對筷子,2支匙羹放係杯水洗下。全場唯一男侍應無啦啦走黎拎走左係水杯入面果2支匙羹,就話「陣間上雞粥同雲吞麵會有湯羹一齊上」Ok 嘅,佢話到時有咁完全無問題啦❗️點知上雞粥無湯羹,連一支普通匙羹都無‼️咁我地就問番果位男侍應,無匙羹wo😅個果男侍應好無禮貌大聲呼喝「你講咩呀?」果一刻真心覺得有生命上嘅威脅,我地係佢嘅舖頭入面唔知會發生d咩事。男侍應係櫃桶拎另一枝匙羹我地。心諗咁你一開頭收嚟做咩?無論點都唔洗咁惡對個客掛,明明當初冷醒拎走人地枝匙羹係佢,成個過程佢一句sorry都無👎🏻 感覺好差,食乜都無味啦。其實對於一班新客人/隔左好耐再黎食真係唔會知/記得雞粥/雲吞麵有匙羹一齊上。餐廳為左咁小嘅事成件事(佢無端端收起客人嘅匙羹)將自己做錯嘅事拎客人出氣👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻,嚴重破壞客人到餐廳用膳嘅心情,令人反感☹️今次完全俾錢買難受‼️如果一間有6間分店嘅餐廳,連2枝匙羹都咁緊張唔俾人用,驚洗多隻,建議番 貴餐廳唔好放d餐具出黎

Ok 嘅,佢話到時有咁完全無問題啦❗️

點知上雞粥無湯羹,連一支普通匙羹都無‼️

咁我地就問番果位男侍應,無匙羹wo😅

如果一間有6間分店嘅餐廳,連2枝匙羹都咁緊張唔俾人用,驚洗多隻,建議番 貴餐廳唔好放d餐具出黎俾客人自助,你地又唔洗驚人地拎多餐具出黎,又唔會無啦啦收起disturb個客。
2023-01-07
$70 (Dinner)