2018-12-17 122 views
上個星期就打算緊今個禮拜要食餐雞煲先得,之前食lunch時見到原來樓上有間雞煲,今日放工叫埋同事一齊試下!我地收6點收工,來到先6:10-6:15,原來這間雞煲做緊7:30前離座,配料小食都有半價!好抵一來到服務員就遞上九宮格既酱料比我地,咩款都有嫁拉。我同朋友都中意食辣,來到呢到緊系叫返個重慶雞煲拉!但我感冒未清只叫了小辣雞煲好快就來到!!香噴噴睇落好入味呀!熱辣辣出哂煙雞肉好嫩,好入味,好夠味!小辣的辣度對於我來講剛剛好配料叫左個佢地呢到好hit既芝士響鈴🔔,因為是即整,店員叫可以盡快點汁享用我吾中意太淋既,成舊點哂汁就食拉!好脆,同芝士好夾,中意芝士既我又推薦大家拉我地仲叫左牛柳粒,始終食呢d煲無牛點得呢牛肉有牛味,有少少筋,但吾會un,肥瘦適中,吾錯!呢到既手打牛丸有5款,好難揀,樣樣都想試,所以揀左個咩都有哂既,5款各有特色,最中意芝士牛丸無錯,又系芝士最後點少得稻庭烏冬呀!吾好浪費個汁!烏冬吸哂d汁!煙煙unun,食完超級飽,好滿足!

雞煲好快就來到!!香噴噴
睇落好入味呀!熱辣辣出哂煙
雞肉好嫩,好入味,好夠味!
小辣的辣度對於我來講剛剛好

重慶雞煲

芝士響鈴

我地仲叫左牛柳粒,始終食呢d煲無牛點得呢
牛肉有牛味,有少少筋,但吾會un,肥瘦適中,吾錯!
牛柳粒

無錯,又系芝士