尖沙嘴區比起旺角區嘅放題店舖數目少好多,不過咁岩係尖沙咀就喺附近食埋放題,原來有一間叫做相撲手嘅放題店,好耐之前已經聽過呢個名,網上評價也不錯。 鰻魚肉鬆菠蘿卷啲鰻魚甜甜地,配搭埋甜甜地嘅菠蘿以及小小鹹味嘅肉鬆,口感唔錯至於味道亦非常匹配,估唔到咁樣配搭都可以成為一個特色卷物。 白汁魚柳就覺得佢好有新意啦,因為竟然呢啲地方有得食好似中餐又好似西餐嘅食品,所以唔一定淨係食日本野韓國嘢。啲魚柳外皮有少少香脆,裏面啲肉質滑! 炸物都做得唔錯,好香口所以連啲硬殻都可以食,味道幾新鮮至少油香味好重。栗米就係朋友成日都話我好蠢點解揀呢個食品,不過我覺得一間餐廳嘅粟米都好重要,因為拎貨又可以好參差,又可以整得好參差。牛油味好香味道亦甜,比想像中更加好味,份量適中。 魷魚海產有彈性,而且亦有鮮味,熟到剛剛好,值得一試。 相撲手日式放題 尖沙咀寶勒巷6-8號A盈豐商業大廈2樓全層

魷魚海產有彈性,而且亦有鮮味,熟到剛剛好,值得一試。
相撲手日式放題

尖沙咀寶勒巷6-8號A盈豐商業大廈2樓全層