一直都好想食燒肉。男朋友帶我去九龍城,仲以為食泰國菜,去到門口先知係食日式燒肉,真係幾感動! 入到去見到全部卡位裝潢簡約帶日本風情,成件事好似係日本咁。見到好多人叫燒肉,好香!餐牌有幾款燒肉套餐簡!最後簡左$388牛石精選盛合,店員擺左個timer同3款唔同醬汁,好貼心啊~等10分鐘就可以係麥飯石板上面開始燒,再講解我地知食用先後次序,好似係日本咁。 上台擺設又靚,顯得d牛肉好矜貴。本身牛肉脂肪分佈平均,啖啖肥美肉汁又嫩滑好食。最有驚喜係牛舌,爽口得黎勁濃牛肉味好似同隻牛打茄輪咁,真係不得了!咁當然佐賀牛既質素同牛味都有有保證同有層次,真係唔錯。 之前仲有牛油焗帶子,焗得香口帶子幾大粒厚實好新鮮。雖然得4粒有d唔夠喉XD⋯因為我哋都超鍾意食帶子。 之後就上埋蟹肉蒸蛋,好期待食到滑溜既蒸蛋,果然無令我地失望,啖啖鮮甜蟹肉同蛋仲要夠熱! 今晚食到餐超乎預期既日式燒肉,真係幾滿足~下次黎九龍城終於唔止泰國菜咁簡單。 牛石料理地址九龍城福佬村道51號地下

牛石料理

地址

九龍城福佬村道51號地下
2017-02-27
$250 (Dinner)