2019-07-22
朋友推介韓式抵食之選:「蒸海鮮塔 x 任食自助吧」!🇰🇷好吸引,就去食下原來最吸引係門口放置了一些韓國服裝同一個韓鼓~囡囡見到勁興奮✌️忍唔住要穿著,免費變韓妹👍👍👍影相打卡一流😍大人細路衣服都有😍間唔中都會聽到有人擊鼓既聲音,包括囡囡都去打下🧐環境十分寬敞,而且光亮整潔任食自助吧有韓國公仔佈置有多款韓國小食提供,有國民街頭小食 - 辣湯韓式魚糕、豆卜同鳴門卷,選擇眾多甜品,仲有得任飮自家製凍飲及韓國啤酒、汽水!🍻店員不定時敲響韓鼓推出✌️韓式辣醬炸雞、黑松露芝士炸雞同蜜糖芥辣口味炸雞🐤,醬油蝦、醬油鮑魚等等客人需要排隊領取一人一份仲有泡菜煎餅,煎的外酥內軟,有著韓式泡菜的香氣及洋蔥與青蔥的清甜,很輕爽可口👍👍👍店員在鍋蓋插入溫度計,提醒我地只要溫度達到攝氏90°C便可以叫店員過來揭蓋。第一層象拔蚌剪成條狀,鮮甜味美,嚼勁十足!黑椒鹽肥牛嫩滑惹味第二層日本元貝鮮嫩彈牙嘅元貝,仲有好多湯汁,鮮甜得很!😋第三層龍蝦蝦肉口感很好相當有彈性第四層海蝦新鮮,肉質爽彈~第五層龍躉大大件,啖啖肉,肉質鮮甜嫩滑,又有咬口鮑魚軟腍鮮味,彈性十足!第六層蜆肉厚沒沙第七層蕃薯🍠香甜、粟米超甜多汁呢度嘅海鮮真係好
間唔中都會聽到有人擊鼓既聲音,包括囡囡都去打下🧐
環境十分寬敞,而且光亮整潔
任食自助吧有韓國公仔佈置有多款韓國小食提供,
第一層
象拔蚌剪成條狀,鮮甜味美,嚼勁十足!黑椒鹽肥牛嫩滑惹味
第二層
日本元貝鮮嫩彈牙嘅元貝,仲有好多湯汁,鮮甜得很!😋
第三層
龍蝦蝦肉口感很好相當有彈性
第四層
海蝦新鮮,肉質爽彈~
第五層
龍躉大大件,啖啖肉,肉質鮮甜嫩滑,又有咬口
鮑魚軟腍鮮味,彈性十足!
第六層
蜆肉厚沒沙
第七層
蕃薯🍠香甜、粟米超甜多汁
呢度嘅海鮮真係好新鮮,所以整頓晚餐我都冇蘸過醬汁,品嚐海鮮嘅原汁原味就好!😋
有機會下次要再嚟,值得推介👍