2019-04-07
« 又靜又闊落私人空間感 »因為要去返大陸拜山嘅關係, 所以揀咗直通巴士喺沙田出發, 食咗45分鐘就走, 雖然時間有啲趕急,但係店員安排得非常好, 等咗五分鐘就可以入座, 兩個人坐咗四人枱, 每一張枱非常闊落, 坐得好舒服,店員服務非常好, 上枱時仲提醒我哋吉列帶子要盡快食,因為出汁就唔好。«日式冷菠菜58hkd»用低溫烹調嘅關係,完全保留著菠菜既營養,同冷面醬配搭得非常好, 自己喺屋企都可以試下呢個配搭。«八爪魚芥辣毛茄56hkd»芥辣八爪魚一向都係好好食, 一個價錢雙拼食埋秋葵抵食。«日式冷豆腐56hkd»白滑豆腐配埋冷麵醬汁,加埋一大抽紙魷魚絲, 有啲偏鹹,加飯食係最好。«特選進口生蠔配日本膠原蛋白 278hkd»原隻日本新鮮入口生蠔,每一隻生蠔都保留住原有嘅鮮味, 咬緊淡淡水仲鎖係生蠔內面, 用冰粒將生蠔保鮮。每隻生蠔上面中放咗粒粒晶瑩剔透嘅魚子,口感濕潤柔軟香滑。唔洗加檸檬汁都好正。«吉列北海道帶子 286hkd»Set dinner: 麵豉湯 + 4隻吉列北海道帶子 + 白飯北海道病子同平時中國入口的帶子,非常之唔同,呢隻帶子食完之後一啲都唔痴牙,個帶子同個皮完全分開,但係
«日式冷菠菜58hkd»
«八爪魚芥辣毛茄56hkd»
芥辣八爪魚一向都係好好食, 一個價錢雙拼食埋秋葵抵食。
«日式冷豆腐56hkd»
«特選進口生蠔配日本膠原蛋白 278hkd»
«吉列北海道帶子 286hkd»
Set dinner:
麵豉湯 + 4隻吉列北海道帶子 + 白飯
北海道病子同平時中國入口的帶子,非常之唔同,呢隻帶子食完之後一啲都唔痴牙,個帶子同個皮完全分開,但係又食得出吉列口感,最最最仲意係佢有三隻醬料: 1. 橄欖味醬油 2. 黑醋 3. 沙律醬
«特選進口生蠔配日本膠原蛋白»
«八爪魚芥辣毛茄»
«日式冷豆腐»
«日式冷菠菜»
«吉列北海道帶子»