2020-04-25 1713 views
雖然已經結業,但仍然好想為呢一間充滿着藝術感嘅餐廳寫啲最後嘅感受。用餐當日係我同男朋友嘅週年紀念,當時都係店員嘅口中聽到月底結業嘅消息,有啲可惜但亦都慶幸能夠把握最後嘗試嘅機會。餐廳預先send咗Menu俾我哋,由於就嚟結業,所以套餐有七折嘅優惠。餐廳基本上統一上餐時間,同附近枱嘅客人同時享用前菜主菜等。我哋點左The Harvest,食物質素當然高,尤其喜歡前菜:章魚薄片配沙律菜,係我第一次嘗試嘅口感,好清新嘅口感,配埋旁邊綠色嘅醬汁一流!呢個套餐感覺上好似係越食越驚喜,款式多不過每樣嘅份量相對上少,味道正常未到非常特別。更令人驚艷嘅係喺呢一個咁有藝術嘅地方享用晚膳。餐盤印有梵高嘅名作,電子板上亦都播住梵高名作嘅slideshow。希望疫情過後會有更多呢一種藝術型嘅餐廳啦!