2019-04-21
喺尖沙咀食完嘢冇嘢做 決定同女朋友一齊去飲番杯嘢超一超 小酌一下 玩玩大話骰成間鋪頭嘅裝修係行東南亞風 非常有格調 又唔同嘅雕像 一入到去就好似進入咗瑪阿王國咁我同女朋友先嗌咗兩杯飲品 第一杯係充滿狂野嘅飲品 - Savage 野人 ($68) 野人嘅味道好有特色 因為好似萬馬奔騰咁 隱約感感受到唔同香料細膩嘅味道第二杯係充滿果味同複雜口感嘅cocktail- Maze 迷宮 ($68) 係迷人嘅粉紫色下 編織住複雜嘅果味第三杯係象徵住我同佢愛慕之情嘅cocktail 亦都係呢間舖頭比較signiture嘅一杯飲料 - 5.2.0 ($68) 呢杯飲品 我會用玫瑰嚟形容佢 冇錯 係一支紅玫瑰 5.2.0 有住一個熱情美麗嘅外表 係一個西班牙嘅舞者 我哋每個人都好想接近佢 好想得到 但係唔好忘記 玫瑰往往都係帶刺的 呢杯5.2.0似玫瑰一樣刺激我條脷每一個味蕾 我終於諗到形容呢杯飲品嘅感覺 - 愛情飲酒點少得伴酒小食 我哋就另外嗌多咗一份Fish N Chip 炸魚魚柳 ($68)薯條上配上黑松露碎 旁邊亦都配上黑松露同茄醬嘅醬料 令到薯條更加香口 炸魚有兩大條 味道調教得唔錯 分量都非
薯條上配上黑松露碎 旁邊亦都配上黑松露同茄醬嘅醬料 令到薯條更加香口 炸魚有兩大條 味道調教得唔錯 分量都非常足夠