HelenTsui1215
HelenTsui1215
Level 2
2018-04-03
關注

裝修非常精緻,走嘅係簡約文青風,係依個環境當中,成個人既心態都不自覺慢落嚟享受。

店內有好多有趣嘅小擺設,每一個角落都可以見到店家嘅小心思。

同八哥一齊,望住窗外的街景,安靜地享受一杯咖啡, 頓時有一種好寫意嘅感覺。

我就點咗一杯玫瑰latte ,即使係凍飲,都好容易飲到佢香濃嘅咖啡裏面嗰種陣陣嘅玫瑰花香。

食物方面,我哋叫咗一個,燻雞肉沙律同埋炸魚薯條,本身見到餐牌上面好得意寫住有一個菜叫做睇心情,就想試下佢嘅廬山真面目,誰不知廚師今日冇心情,試唔到真係有少少遺憾,希望下次再去嘅時候佢可以有好心情啦,哈哈。

不得不說真係好好食,有十分我比十分有100分我比101分,烤雞方面,配上香草非常之入味,配搭上個黑醋汁,本身以為會係酸味好濃嘅, 點知個黑醋汁 只有少少酸,反而係甜味重身啲,同雞肉非常夾, 佢哋係絕配。
蔬菜方面都非常新鮮,沙律菜鮮甜爽脆,再夾埋個個好食到不知得了嘅黑醋汁,真係好好食!

老實講前面個沙律畀咗咁大驚喜炸魚薯條啱啱上枱嗰陣,真係有啲失望,見到佢薯條又好似生生地,炸嘅外皮又好似好軟淋淋咁。

點知食落去嗰下真係嚇死人,炸魚嘅皮係唔脆嘅,但,非常非常非常之咁香口,炸皮嘅厚度適中,係用啤酒漿炸嘅,雪魚肉嫩滑鮮甜,最重要嘅係要配埋個honey master,碟上面嘅小小完全係唔夠食嘅,我甚至再order多成碗honey mustard, honey mustard嘅比例真係掌握得非常好😍 配炸物簡直係冇得彈。

炸薯條都唔係香口嘅類型,但係佢外皮生生地,咁佢裏面居然係熟到爛嘅薯蓉,都係嗰句,搭honey master冇得彈

食咗咁多嘢仲要依個質數埋單先至150,依個性價比真係高到不得了,必須滿星好評,我會不停不停再黎。