經過朋友既力推而且又曾經獲米芝蓮推薦,就決定衝出九龍城,去上環食泰國菜啦!泰式雞肉炒闊河粉$138整體每樣配料都入味,特別係雞蛋同河粉好入味!而且係濕炒河粉但係河粉一啲都唔軟爛仲好煙韌👍🏻星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5招牌泰式蟹肉炒飯 $168蟹肉都算幾多既,啖啖都食到蟹肉,好開心🤣啲飯粒粒分明,未食前覺得啲飯應該會好淡咁,但點知又香口又有鮮味✨星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5秘製和牛串燒 $188小星星食完覺得和牛唔韌有牛味係唔錯既但係用呢個價錢食和牛既話,cp值就唔太高啦。不過串燒既沾汁我就覺得係成餐飯最好食既醬汁,少少辣又清新!星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5芒果百香果沙冰 $62當坐喺一個冇冷氣既環境同食緊熱野既情況下,必叫沙冰!配合百香果既酸爽清新同埋甜絲絲既芒果果肉,即刻有種解暑同埋夏天既感覺🌊☀️星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5鮮製泰式香蕉煎餅 $108煎餅比較薄身,呢個係集合左所有甜味既甜品,有Nutella 同埋煉奶,仲有香蕉添,但食落嘅絕對唔係一種死甜嘅感覺,所有材料都配搭得好合適😆星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5🍀因為餐廳唔接受訂座,個日7點到,餐廳出面已經有人排緊隊,要等1個鐘先有得入座,不過好彩餐廳會

泰式雞肉炒闊河粉$138

芒果百香果沙冰 $62
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

鮮製泰式香蕉煎餅 $108
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5

🍀因為餐廳唔接受訂座,個日7點到,餐廳出面已經有人排緊隊,要等1個鐘先有得入座,不過好彩餐廳會打電話通知你可以入座就可以喺附近行下。然後,入面比較熱,主要得風扇供風,不過裝潢設計同泰國口音既員工真係俾到一種置身於泰國食飯嘅感覺🤩

泰式雞肉炒闊河粉
招牌泰式蟹肉炒飯
芒果百香果沙冰
秘製和牛串燒
鮮製泰式香蕉煎餅
2023-10-04
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner