2025-07-29 176 views
Bistro La Baie,真係令人有返法國小餐館嘅感覺,裝修充滿浪漫法式風情。坐底咗覺得好舒服,好有度假feel,最啱同朋友chill住嘆餐好嘢。我點咗法式卡邦尼意粉、白酒煮青口同埋法式紅酒燉和牛頰肉,簡直令人回味無窮!卡邦尼意粉超creamy,蛋香同芝士香撲鼻,麵條煙韌掛汁,加埋少少黑椒,真心滿足。白酒煮青口一端上枱已經聞到香濃白酒同蒜蓉嘅味,青口新鮮肥美,醬汁撈埋麵包食一流。紅酒燉和牛頰肉,肉質真係入口即溶,紅酒香滲晒入去,配埋滑滑薯蓉同烤蔬菜,好有層次,食到最後一啖都唔捨得。整體嚟講,無論係食物質素、環境同服務都好有保證,加埋法式法式設計,打咭影相一流📸。去Bistro La Baie食飯,真係好似飛咗去巴黎咁,小資一樣玩得到法式享受❤️。不論情侶定三五知己都推介。