2025-05-21
最近我去咗位於尖沙咀的Luna Bar & Restaurant,呢間餐廳主打泰式菜加酒吧,環境時尚而舒適,非常適合與朋友聚會。首先,我哋點咗泰式黃咖喱豬配蒜蓉包。咖喱味道濃郁,肉質軟嫩,配上香氣十足嘅蒜蓉包,簡直絕配!每一口都令人感受到泰式風味的獨特魅力。接住就係泰式香茅鹽燒期魚,魚身烤得恰到好處,外脆內嫩,香茅的清香味令整道菜更加豐富,配上特製的醬汁,真係好開胃。第三道菜係泰式海鮮炒粉絲,粉絲吸收咗海鮮的鮮味,口感滑嫩,海鮮亦非常新鮮,每一口都充滿咗海的味道,令人一試成主顧。最後,我哋叫咗鮮椰肉沙冰,這款甜品清涼消暑,椰肉的香甜配上冰沙,正好為呢頓飯劃上完美句號。每一口都令人感受到椰子的天然甜味,真的好舒服。總體來說,Luna Bar & Restaurant的菜式無論係味道定擺盤都令我非常滿意,服務人員態度友善,環境舒適,絕對值得推薦!下次再來一定要試吓其他菜式!