2021-10-01
開左一排,今日終於有機會嚟呢到試下佢既特色燒肉,被呢間吸引咗好耐因為每次行過都見到入面裝修充滿日本風情🎏🎏門口有部自助機,好似日本食拉麵咁,可以自己揀要咩肉/追加其他特色野,咁啱我地兩的人就咩都想試就直接叫左個日本A5佐賀和牛二人前!包括有兩款牛、黑豚肉、羊釟、帶子同清場煮蜆。主食嚟之前我地都去自助區食左啲薯仔沙津同泡菜湯,太心急無影低但湯好惹味同埋酸酸甜甜好開胃,沙律都keep住係凍嘅,薯仔都好爽口,自助區亦都有好多醬料任你搭配,感覺都好多選擇。主食方面,和牛肉眼每塊都係靚位,完全係入口即溶,真係全日嘅重點!牛膈肌上碟時係三大塊,建議可以將佢切細舊,加埋珍珠米,唔使落任何調味都已經帶到牛肉味出嚟😋食到停唔到口。整體其他肉都好好食,值得一題係清酒煮蜆份量都好多蜆肉都好大粒,個湯底雖然食唔出有清酒味但係都有淡淡既鮮甜味。食曬啲蜆之後友人都有飲埋個湯,一流!絕對值得一試。值得一題係職員服務態度都好好,就算黃金時間都唔會催你走,每隔一陣都會主動問吓你使唔使換過熱啲既鐵板,全場都食得好順利又好愉快~