星期二晚, 男朋介紹我到這小店一試.之前他已經和同事黎食過lunch, 各人都讚不絕口!一入到裹面, 店面小小的, 加上微黃的燈光, 好像到了日本一樣. 店員都是用簡單的英語和你溝通的. (除非係日本人/你識講日文) 他們會介紹招牌菜和一些配合的小菜, 最後order了:1)前菜(送的)蘿蔔+獅子狗蘿蔔很諗, 入味, 但份量少, 而且每份要20蚊ga!!75分2)煎餃子又熱又香, 加上店員幫你調的餃子汁, 不錯!75分3)漢堡扒+cheese感覺有點像紅燒獅子頭, haha醬汁配合半溶的cheese, 很美味!!送飯更好!!~75分4)豚肉薄燒餅top 5 的其中一樣, 果然美味!外脆內軟, 燒餅汁野味, 正!!但size不大85分5)海鮮炒sabo(?)sabo(?)其實係麵, 味不太濃, 少油, 但炒得很香.可能太好味了, 所以覺得份量太少. 85分由於店面細, 所以訂位較安全, 可以不用等.在你身邊+店員都是日本人, 令你有到日本旅行的感覺...食物等候時間較長, 但我已經約了幾位好朋友下次再來~ 值得再去推薦!!
星期二晚, 男朋介紹我到這小店一試.
之前他已經和同事黎食過lunch, 各人都讚不絕口!

1)前菜(送的)

2)煎餃子
又熱又香, 加上店員幫你調的餃子汁, 不錯!

3)漢堡扒+cheese
感覺有點像紅燒獅子頭, haha
醬汁配合半溶的cheese, 很美味!!
送飯更好!!~

4)豚肉薄燒餅
top 5 的其中一樣, 果然美味!
外脆內軟, 燒餅汁野味, 正!!
但size不大
85分

5)海鮮炒sabo(?)
sabo(?)其實係麵, 味不太濃, 少油, 但炒得很香.
可能太好味了, 所以覺得份量太少.
85分

由於店面細, 所以訂位較安全, 可以不用等.
在你身邊+店員都是日本人, 令你有到日本旅行的感覺...
鐵板燒形式~~