2017-12-21
要搵食,當然要去爆紅班戟店FLIPPER’S尋找這份奇蹟啦!喺呢個冬天,FLIPPER’S除了有一般的草莓、朱古力味班戟外、仲帶嚟期間限定嘅南瓜口味! 南瓜嘅甜品多數都畀人好溫暖嘅感覺,有呢款新口味,一定就係想畀到好Warm既感覺渡過呢個冬天!南瓜班戟同其他班戟,都係即叫即整,要等約20-30分鐘時間,香噴噴、暖呼呼的南瓜班戟送到我面前了。 南瓜不嬲都係健康又好味的食材,南瓜與充滿空氣感嘅班戟配搭比較少見,亦都因為咁好想試,充滿著期待!南瓜班戟一嚟到,賣相已經留下很正面嘅印象啦!班戟夠晒鬆軟,頗有蛋香的,南瓜忌廉同黑加倫子醬香氣四溢,呢個甜品配搭又唔會太過甜,吃起來份外滋味。(雖然中意食甜品,但太甜我都頂唔順!呢個就剛剛好啦!)FLIPPER'S既班戟有很多選擇,不論你口味如何,一定有一款啱你! 茉香珍珠奶茶,承惠$26店家推出了珍珠奶茶系列,店內採用鮮奶,我倒覺得FLIPPER'S的茶和奶比例拿捏得幾好,喝的時候有茶香的同時又有鮮奶的醇口味,因為茉香奶茶的關係,還有一股淡淡的茉香,感覺相當幸福,而且入面的黑糖珍珠煙韌Q彈,深得我心。 Overall今次既南瓜班戟同茉香珍珠奶茶都令我滿
茉香珍珠奶茶,承惠$26
Overall今次既南瓜班戟同茉香珍珠奶茶都令我滿載而歸,好幸福呀!唔知呢個期間限定去到幾耐,但若是南瓜愛好者要記得早D黎排隊,記得快D過黎啦~~~