2023-12-17
#pb食在元朗 #pbcafe系列 元朗自然風巷仔咖啡店☕️今次介紹嘅呢間元朗cafe係2014年開業 不過一直都冇留意佢🤪 佢位於水車館街一條巷仔入面 位置比較隱蔽👍🏻 店內外裝修以木系、自然風為主 店內唔大 只有5-6張枱🥰 .Lunch Set有9款選擇 有沙律、意粉等😋 價錢$78-$108不等 包一杯熱黑咖啡 / 熱柚子茶 黑咖啡仲可以免費添飲👍🏻 轉其他特飲就原價減$8🤪🔹海蝦田園沙律菜🥗海蝦有微微煎過 幾香、幾好食😋 沙律汁調配幾清新 酸酸甜甜 幾開胃👍🏻🔹紅酒鴨胸香草扁意粉🍝對個鴨胸好失望👎🏻 佢煎到過哂火 一上枱就已經見到好乾身 食落好鞋 冇哂鴨胸肉嘅脂肪感🥲 我見隔離枱個碟鴨胸仲要少少粉紅色肉質 可能係我唔好彩🥹 香草意粉幾好 落左大量香草 食落好濃味😋🔹香煎雞扒炒滑蛋配牛角窩夫🧇正常發揮 唔太驚喜🤪 牛角窩夫唔算特別酥脆🥹🔹日本抹茶鮮奶🍵呢杯飲品我等左30分鐘先上枱 等到我想轉其他飲品🫠 抹茶口感唔夠滑 飲落好鞋🥲 整體奶味偏重 唔太飲到抹茶味😕 呢杯飲品仲要另加$35 真係好失望👎🏻.整體✨ 呢間元朗cafe 2014年已經開業 佢位於水車館街一條巷仔入面 位置比
元朗自然風巷仔咖啡店☕️
🔹海蝦田園沙律菜🥗
🔹紅酒鴨胸香草扁意粉🍝
🔹香煎雞扒炒滑蛋配牛角窩夫🧇
正常發揮 唔太驚喜🤪 牛角窩夫唔算特別酥脆🥹
🔹日本抹茶鮮奶🍵
整體✨ 呢間元朗cafe 2014年已經開業 佢位於水車館街一條巷仔入面 位置比較隱蔽🤪 店內外裝修以自然風為主 食物選擇唔算多 而且質素一般😕 去完一次就算了🥲
87 Coffee (元朗)
元朗水車館街66號錦榮大廈地下5號舖
#pb支持黃店💛