2025-07-05
(狗狗坐戶外) 亦有得泰服打卡小食拼盤(細):份量十足!就算係細份都有成16件咁多。裡面有泰式雞卷、魚餅、蝦餅同粉絲皮春卷。魚餅有濃郁嘅香茅味,好獨特蝦餅炸得好酥脆又彈牙,春卷脆卜卜口感一流念泰式雞卷都好特別又香口醬料搭配得宜!一個拼盤就可以試晒幾款經典泰式小食!冬陰功湯:冬陰功是我食泰國菜必點的!湯底酸辣鮮香,椰奶比例剛好,不會太膩。大頭蝦肉質爽彈,湯裡還有草菇、香茅等配料,風味層次豐富。泰式蝦肉炒金邊粉材料豐富,豆乾、蛋絲、芽菜、花生碎、香蔥,鮮蝦好大隻新鮮彈牙(金邊粉味道酸酸甜甜,極開胃口。金邊粉炒得煙靭度啱啱好,而且唔會炒到黐埋一舊舊黃咖喱牛肉配蒜蓉包:咖哩甜甜地唔辣的 牛份量唔少,個量都好多。啲牛肉唔會好靭/太肥。配蒜蓉包或者薄餅一流!芒果沙冰 &菠蘿沙冰呢杯嘢每次都必點食泰國菜一定要飲沙冰一上菜見到大大杯,打卡影相好靚最緊要芒果味道超濃郁,飲落去唔會好甜,口感好似食緊雪糕天氣熱飲這個沙冰一流
亦有得泰服打卡
小食拼盤(細):份量十足!就算係細份都有成16件咁多。
裡面有泰式雞卷、魚餅、蝦餅同粉絲皮春卷。
魚餅有濃郁嘅香茅味,好獨特
醬料搭配得宜!一個拼盤就可以試晒幾款經典泰式小食!
泰式蝦肉炒金邊粉
黃咖喱牛肉配蒜蓉包:
咖哩甜甜地唔辣的 牛份量唔少,個量都好多。
啲牛肉唔會好靭/太肥。配蒜蓉包或者薄餅一流!
芒果沙冰 &菠蘿沙冰
呢杯嘢每次都必點食泰國菜一定要飲沙冰