2018-01-26 683 views
  元朗好多好嘢食就係人都知,今日同朋友一行兩個人嚟左依間叫呠呠車仔面,一人叫左一碗車仔面,仲特别想試佢地餐廳嘅花膠碗仔翅。因為本人真係好中意食碗仔翅,特别係有誠意、有特色嘅!落左單唔夠兩分鐘,一大碗花膠碗仔翅就送到啦!我同同行朋友都係女仔,見到咁大碗,即刻大叫好彩只係叫左一碗,如果一人食一碗,真係驚食唔哂呀!碗仔翅好足料,好鮮味,鮮味到嗜醋嘅我唔捨得落醋,食哂。入面嘅冬菇唔係好大隻,好屈機!一定要提碗入面每一舊都有兩三隻湯羹咁大嘅花膠,足足有兩大舊。花膠真係女生最愛!低卡、大量骨膠原,食左面仔俾骨膠原充滿,脹卜卜。一路食,有街訪特登嚟買碗仔翅外賣返上樓食,就知佢個翅真係遠近馳名!老闆細心,見我同朋友食完翅,就拎我地order左嘅車仔面呢到枱度。我同朋友第一次嚟,緊係主力試佢地鋪嘅自家製車仔餸,五香牛腩、話梅豬手、香茅豬扒、仲有南乳腩肉。五香牛腩真係好入味,香料味好好但唔會蓋過牛嘅清香;話梅豬手好有特色,甜香、肉香、口感爽跪;本人大推香茅豬扒,點解可以咁好味咖?連豬扒肥肉部分炸得剛剛好,入口即熔,食完成碗面仲係跪身咖!南乳腩肉好好食,好多舊,好滿足。下次一定會再嚟!環境乾淨,好坐,鋪頭
老闆細心,見我同朋友食完翅,就拎我地order左嘅車仔面呢到枱度。我同朋友第一次嚟,緊係主力試佢地鋪嘅自家製車仔餸,五香牛腩、話梅豬手、香茅豬扒、仲有南乳腩肉。五香牛腩真係好入味,香料味好好但唔會蓋過牛嘅清香;話梅豬手好有特色,甜香、肉香、口感爽跪;本人大推香茅豬扒,點解可以咁好味咖?連豬扒肥肉部分炸得剛剛好,入口即熔,食完成碗面仲係跪身咖!南乳腩肉好好食,好多舊,好滿足。下次一定會再嚟!環境乾淨,好坐,鋪頭又就腳!