2019-07-19 46 views
我係佐敦個頭上完堂,等埋老公放工食晚飯,周圍行下尋覓一下有咩新餐廳。經過見到呢間新開點心舖頭,原來先剛剛開業左幾日,現階段仲係試業期間,但現場已經不乏食客。店內裝修簡約,環境明亮,而且坐得舒服,唔會好迫。新開業期間有優惠喔!餐牌上嘅點心選擇非常多呀,包羅萬有!老闆非常友善,為我地介紹幾款點心佢特別推薦,係必食之選,而且佢話所有點心都係即叫即整,所以要耐心等候。對於我嚟講無食過蝦餃燒賣即係等於無飲過茶!蝦餃燒賣係必食!但平時一籠4件,如果得2個人食,仲要叫2籠就食唔到其他野,但呢到完全無呢問題,提供2件或4件選擇!蝦餃係大推薦呀!非常高水準!比起一般係酒樓食到嘅質素高。我好欣賞佢個皮做得好好,完全唔會好削一夾就爛,有彈性得嚟又有咬口,蝦大隻爽口不在話下啦。燒賣淨睇賣相都知相當唔錯,大大隻蝦仁呀金沙脆皮銀蘿腸呢一個亦好好食,入面脆網非常香脆,就算淋左豉油,亦無減佢嘅香脆度,蘿蔔粗絲香甜,腸粉皮滑又薄,整體做得相當唔錯!炸鮮蝦腐皮卷蝦仁貫徹始終大粒爽口彈牙,新鮮炸起,非常酥脆,食到舔舔脷!籠仔金銀蒜海蝦飯當初以為3x蚊一個飯,份量一定唔會好大,但嚟到原來份量十足!老公讚呢個飯好好食,飯吸左蝦

店內裝修簡約,環境明亮,而且坐得舒服,唔會好迫。

新開業期間有優惠喔!

餐牌上嘅點心選擇非常多呀,包羅萬有!

對於我嚟講無食過蝦餃燒賣即係等於無飲過茶!蝦餃燒賣係必食!

燒賣淨睇賣相都知相當唔錯,大大隻蝦仁呀

金沙脆皮銀蘿腸

炸鮮蝦腐皮卷
蝦仁貫徹始終大粒爽口彈牙,新鮮炸起,非常酥脆,食到舔舔脷!

籠仔金銀蒜海蝦飯
當初以為3x蚊一個飯,份量一定唔會好大,但嚟到原來份量十足!老公讚呢個飯好好食,飯吸左蝦味,加埋蒜蓉,令人食慾大增!個人口味比較重,如果可以再多啲金銀蒜就完美啦!

黑蒜螺片燉肉排
老闆大推介燉湯,飲落的確無介紹錯,非常足料,湯鮮甜又無味精!

我貪得意叫左個甜品,椰絲香芒卷。但竟然意賞不到嘅出色!芒果肉厚身又甜,啖啖肉,正呀!

可惜試唔到黑金流沙包,已經賣曬了。

整體點心質素幾高,希望下一次再嚟會食到流沙包啦。

2019-07-17
Type of Meal