2025-05-30
位於銅鑼灣V point 6樓的十八夢,裝潢華麗,每個地方都可以打卡,而且每週五六都有不同主題的show,所以特別揀星期五晚來慶生🎂🎂 賣相精緻,分量十足,每一啖都充滿蟹肉魚子 烤得啱啱好,配上酸辣醬,係好好的開胃小食 好creamy,蘑菇味好出,對於鐘意飲湯的我,覺得可以一次飲2碗😆😆 大約七成熟,香口又保留肉汁,不會根又容易切,不能錯過! 意大利飯味道適中又creamy,完全不會覺得膩,蟹肉、蜆肉、蝦、魚子增加咗整個飯的鮮味👍🏻👍🏻全晚重點 :甜品拼盤加上煙花,店員拎過嚟時我們都被驚喜到嘩一聲,充滿儀式感,打卡一流……… 加上各款甜點都不是太甜,小小一件,可以一口一件,滿足食甜品的第二個胃#香港餐廳 #香港探店#livehouse #銅鑼灣 #香港旅遊攻略#香港必到 #十八夢想#metstages
[黑魚子蟹肉脆多士] 賣相精緻,分量十足,每一啖都充滿蟹肉魚子
[泰式酸辣豚肉串燒] 烤得啱啱好,配上酸辣醬,係好好的開胃小食
[松露野菌湯] 好creamy,蘑菇味好出,對於鐘意飲湯的我,覺得可以一次飲2碗😆😆
[燒羊架] 大約七成熟,香口又保留肉汁,不會根又容易切,不能錯過!
[蟹肉燴意大利飯] 意大利飯味道適中又creamy,完全不會覺得膩,蟹肉、蜆肉、蝦、魚子增加咗整個飯的鮮味👍🏻👍🏻