食完晚飯後意猶未盡,其後去了附近一間roccos pizzeria 食個pizza。由店員引領下帶了我們坐沙發的卡位,地方環境都好寬敞,坐的得好舒適,又有足球比賽節目播放,客人大部份都是旅客為主,而店員都是外籍人士,都是說英語。 其後我們點了一個pizza一起共享,飲品都是點了無酒精飲品,分別是mojito及pina colada。等了大約15分鐘,飲品先上枱,mojito 的冰放太多,鮮青檸份量不足,所以不夠青檸味的甜酸。 椰子味較輕晤夠香,菠蘿味都幾酸,用得太多冰去blend。 最後pizza終於來到,店員都好主動給了兩份餐具及碟俾我們share食,margarita pizza (8吋)烤得都幾香脆,整體不過不失,如將basil 與pizza一起烤焗會更有香草味,芝士份量可以再多點,晤夠芝士香。 整體食物及飲品去水準真是好一般,有點失望,價錢都set得幾貴,暫時不會考慮再去光顧。
地方都好寬敞,夠光猛,多沙發卡位,而且環境都幽靜舒適
價錢都set得好貴
Mojito$106