2010-12-30
今日約左兩位好耐無見既友人食晚飯黎2000円日式放題食係因為受其中一位友人既推薦我地揀左中間個時段(8pm-10pm), 截單時間係9:15pm如果想好好傾住計食野就無咩可能因為枱與枱之間太近, 環境太嘈雜不過最重要都係食物質素如果以呢個價錢黎講, 食物質數係可以接受的而且食物既款式亦都非常多 差唔多有二百款可說是十分抵食雜錦魚生拼盤每一種刺身都好新鮮, 不過缺少北寄貝、劍魚這些熱門的就有點遺憾加上有冰底, 放耐左食都唔會變壞. 但係小心刺身放久可能會過凍, 變相唔好食在這裡櫻花魷魚及黃金魷魚我比較喜歡牛油燒粟米十分香濃的牛油味, 粟米本身亦很甜鐵板燒肉盛合在一個小小的爐上進行鐵板燒牛肉醃過特製醬汁後燒, 十分惹味; 八爪魚片燒後比刺身還好吃配菜小甘薯跟粟米都好好味牛油焗金菇金菇焗後完全將牛油吸收入內好味清酒煮蜆酒味很濃, 蜆十分入味將蜆肉連小小湯一齊入口味道更佳鐵板蒜片牛柳粒味道不錯!! 牛柳既肉質嫩, 所以食落口好林, 有鐵板既風味魚翅濃湯餃子鍋魚翅濃湯很像街邊的碗仔翅, 配合餃子一齊食味道也匹配手卷軟殼蟹天婦羅手卷完全不知道是什麼, 只是吃到一堆炸粉辣三文魚手卷味道不錯, 不過辣
黎2000円日式放題食係因為受其中一位友人既推薦
如果想好好傾住計食野就無咩可能
因為枱與枱之間太近, 環境太嘈雜
不過最重要都係食物質素
如果以呢個價錢黎講, 食物質數係可以接受的
而且食物既款式亦都非常多 差唔多有二百款
可說是十分抵食
雜錦魚生拼盤
在這裡櫻花魷魚及黃金魷魚我比較喜歡
牛油燒粟米
十分香濃的牛油味, 粟米本身亦很甜
鐵板燒肉盛合
在一個小小的爐上進行鐵板燒
配菜小甘薯跟粟米都好好味
牛油焗金菇
金菇焗後完全將牛油吸收入內好味
清酒煮蜆
酒味很濃, 蜆十分入味
將蜆肉連小小湯一齊入口味道更佳
鐵板蒜片牛柳粒
魚翅濃湯餃子鍋
魚翅濃湯很像街邊的碗仔翅, 配合餃子一齊食味道也匹配
手卷
軟殼蟹天婦羅手卷完全不知道是什麼, 只是吃到一堆炸粉
辣三文魚手卷味道不錯, 不過辣味好像勾起了三文魚的腥味
唯一一款較好吃的是蔥吞拿魚腩手卷. 吞拿魚腩很足料, 亦很肥美
稻庭掛烏冬
賣相非常吸引, 麵質卻十分韌
Sukiyaki牛肉鍋
牛肉的肉質也是很好, 不過湯底沒有什麼味道
另外一些食物如鹽燒雞翼、醬燒金菇肥牛卷、炸番薯、
吉列珍珠蠔和芝士焗帆立貝還值得一試因為都在水準之內
只因相片不能上載太多, 食物就不能一一評論
飲品也是讓我有驚喜的因為有一些平常放題不會有的飲品
如柑桔蜜, 蜂蜜青檸柑桔 等等, 味道也是不錯
完左仲有一杯雪糕或雪米糍食
服務員也很有禮貌, 會幫我們跟單
送野食黎既時候又唔會因我地要調出位置擺而擺出一副不耐煩既樣
總括而言都係肚子十分滿足的一餐