2017-08-29 12371 views
約了朋友仔聚會,三個女仔想傾下計食下飯,樓上cafe係最好嘅選擇😆這家唐三樓雖然喺唐樓裡,但樓梯間光線都充足,唔會比人好屈質的感覺。入內裝修佈置好有屋企嘅感覺,好舒服。可能因為平日夜晚,一開始擔心無位所以都有book定枱,但整晚連埋我枱都只有三枱客人,可能因為星期一晚😮雖然我地book 7:30,但因為早到了,7點先同其中一位朋友上去,女店員好好,比我地入內坐低睇住menu先,亦都無催我哋落單,主動提出我哋可以等埋朋友仔先決定。(可能咁岩人唔係好多先可以😝)環境方面都幾安靜,只有輕輕聲的背景音樂,不太滋擾,枱與枱之間有距離,客人們都互相尊重,唔會大大聲傾計。食物方面:餐湯:薯仔湯似係真係用薯仔打嘅,好稠身,有點煙肉吊味,好飲飲品:熱蘋果玫瑰花果茶一行三人都叫熱飲,雖然無凍飲咁大杯,同埋都偏甜咗少少,但整體都唔錯P.s. 我地要求想要水時,女店員好細心問我地要凍定暖水,然後帶咗一樽比我地自己裝,加分☺️黑松露忌廉雜菌意粉黑松露味好香,creamy,意粉軟硬適中,唔係好林好唔開胃嘅口感,覺得三個主菜呢個最好食❤️蒜香焗雞扒配薯菜雖然店員話要等半個鐘,但感覺都跟住兩碟意粉咁上下時間就上菜了,雞扒

食物方面:
餐湯:薯仔湯
似係真係用薯仔打嘅,好稠身,有點煙肉吊味,好飲
飲品:熱蘋果玫瑰花果茶
黑松露忌廉雜菌意粉
蒜香焗雞扒配薯菜
雖然店員話要等半個鐘,但感覺都跟住兩碟意粉咁上下時間就上菜了,雞扒厚身夠Juicy,個汁唔會太鹹岩岩好,薯菜份量都好多🤤
黑椒鴨胸意粉
朋友唔係太肚餓,但最低消費每人一個dinner set,所以叫了個最平嘅,味道無另外兩個咁突出,但意粉都係煮得好好味

最後坐到十點半先走,係最後一枱走嘅客人😂整體來說,平日夜晚想搵地方食野傾計,鬧市中係唔錯嘅選擇,會Encore🙆🏻
2017-08-28
  • 黑松露雜菌忌廉意粉