2021-11-03
每次跑完步都會經過呢間以豆製品為主題嘅甜品小店,每次都俾佢哋嘅menu嚇親,因為真係好多野食可以揀🤩💜滋潤之選 $42 私心推介呢個~芋泥綿密細滑,芋頭香味十足。芋圓十分煙韌有咬口,咬咬控嘅我表示非常之滿意!仲有很適合養顏滋潤嘅桃膠,真係會無限encore啊!!🥭多芒仙草 $42 芒果控必試!芒果大大粒又香甜,份量足夠!裡面嘅仙草超級滑~ 配埋西米+芒果汁+鮮奶油食真係超級滿足!🍮奶蓋布丁燒仙草 35HKD 8.6豆乳比平時嘅豆乳更加香濃同滑,奶蓋非常之香嘅奶味十分。每一淡都係好滑嘅仙草同埋豆乳布丁。用上黃豆粉令到杯野飲多了一個層次。 🖤黑芝麻奶蓋$42 芝麻味比我想像中濃同非常之香!豆乳布丁好得意,好似食緊甜嘅豆腐一樣非常之滑。佢地嘅芝麻豆乳一如繼往非常厚身同埋香濃,最重要係無加到任何糖!當中仲有珍珠+黃豆粉+芝麻奶蓋真係非常之飽肚,完全可以當一餐!🍡蕨餅丸子42HKD 成碗都係我鍾意食嘅嘢!小丸子Q彈同芋圓一樣夠煙韌,抹茶蕨餅茶味香濃。加埋仙草入去真係完美搭配~
💜滋潤之選 $42
🥭多芒仙草 $42